Twente doet onderzoek naar woonwensen jongeren

Twente doet onderzoek naar woonwensen jongeren

TWENTE | De woonwensen van de jongeren (18-27 jaar) zijn erg belangrijk in Twente, daarom worden deze jongeren uitgenodigd voor een online onderzoek over hun woonwensen.  

De jongeren van Twente krijgen zo snel mogelijk een brief binnen met daarin een persoonlijke code die ze kunnen gebruiken voor het onderzoek. Dit onderzoek komt van de gemeenteraad en het college van B&W en het wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Kennispunt Twente. 

Volgens wethouder Anja Prins wil de gemeente Losser zich graag inzetten voor de woningwensen van jongeren, aangezien daar niet vaak naar gekeken wordt. Het woningaanbod is in het algemeen erg schaars en dit maakt het al helemaal moeilijk voor jongeren om een passende woning te vinden. Maar hoe kunnen ze een passende woningen aanbieden, als er niet precies bekend is wat de woningwensen van de jongeren zijn. Wat hebben de jongeren nodig in hun woonomgeving en de woning zelf? Dit is waarom Anja Prins graag ziet dat de jongeren hun woningwensen op deze manier willen delen.  

Het college van B&W en de gemeenteraad zullen de resultaten van het onderzoek gebruiken om nieuwe beleidsplannen op te zetten, zoals de woonvisie van 2021 en nog een paar andere plannen. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *