Beschamende puberteit en zingende piemels

Beschamende puberteit en zingende piemels

Netflixserie: Big Mouth

De razend populaire animatieserie Big Mouth is weer terug met een splinternieuw seizoen! De serie over puberteit met grove humor is gecreëerd door komiek Nick Kroll en zijn jeugdvriend Andrew Goldberg. De serie is gebaseerd op hun jeugd, maar dan wel erg overdreven. Van zingende piemels tot incest, de vulgaire humor in deze serie is niet te stoppen.

In dit nieuwe seizoen houden de schrijvers zich zeker niet in. Seizoen 4 start op een zomerkamp waar een van de vrouwelijke hoofdpersonage “de grootste ongesteldheid in de geschiedenis” in toom probeert te houden. Ze propt haar badpak vol met maandverband voordat ze gaat zwemmen, waarnaar het bebloede materiaal zoveel water opzuigt dat het achterblijft in het meer, waartegen een vliegtuig kapot slaat. Het andere hoofdpersonage Nick had zo zijn problemen. Hij slaagt er wekenlang niet in om naar de WC te gaan, waarnaar er uiteindelijk een grofgebekte drol uit zijn anus kruipt die hem helemaal verrot scheldt en begint hij een op Alice in Wonderland geïnspireerde musical te hallucineren over een ‘carnaval van constipatie’. Het ‘hormonemonster’ Maury, heeft een nieuwe collega erbij. Na de ‘shame wizard’ in seizoen 2 en 3, is het in het nieuwe seizoen tijd voor; de ‘anxiety mosquito’, die voor de pubers alleen maar meer problemen met zich meebrengt.

Het lijkt vooral raar en voor sommige mensen smakeloos, maar er zitten ook zeker intelligente momenten in de serie. De populairste jongen van het zomerkamp blijkt uit de kast te zijn gekomen als transgender. Ze is dus eigenlijk een vrouw en wil graag bij de meisjes slapen. Zij krijgt een intieme relatie met een jongen, maar hij wil dat niemand weet dat hij haar leuk vindt, omdat ze transgender is. Ook komen Black Lives Matter via het verhaal van Missy aan bod. Zij heeft een zwarte vader en een witte moeder en ziet steeds meer in wat haar ouders voor haar achterhielden. Zij ziet dat haar raciaal gemengde achtergrond nog steeds voor problemen kan zorgen in het hedendaagse Verenigde Staten. Big Mouth zit vol levenslessen die voor pubers zeker van pas kunnen komen.

Het is een unieke serie die niet alleen leuk is voor pubers zelf, maar ook zeker voor volwassenen. Het is niet alleen overdreven absurd en hilarisch, er zit ook een moraal in. Hopelijk helpt deze serie het taboe te doorbreken door meer te praten over seksualiteit, ongesteldheid, wurgende onzekerheid, schaamte over je lichaam. Ook de mentale gezondheid van pubers wordt aangestipt in deze serie. Soms moet je een beetje door de plaatsvervangende schaamte heenkijken, als dat lukt is het fenomenale, originele animatieserie om van te genieten.

Over de auteur

Linde Wolters

Heyhoi, ik ben Linde en ben eerstejaarsstudent journalistiek in Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in geschiedenis, reizen en kunst en cultuur. Ik doe elke week verslag over wat er in de provincie Drenthe allemaal gebeurt. Joejoe xx

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *