Een wolvenhek rondom Friesland?

Een wolvenhek rondom Friesland?

LEMMER | Het is weer zover, de wolf wordt opnieuw steeds vaker gesignaleerd in Nederland. De Friese boeren zijn het zat dat ze amper nog een oog dicht doen, door angst voor wolven bij hun vee. Zo willen een aantal schapenhouders een hek om de provincie heen.

Johan Bouma is schapenhouder en voorzitter van het nieuwe plan, genaamd ‘Wolvenhek Fryslân’. Het plan houdt in dat er rondom de hele provincie een hek tussen de 1,5 en 1,7 meter hoog moet komen. Dit om het vee te beschermen tegen de wolf. Johan heeft een crowdfunding opgezet om geld in te zamelen voor zijn idee en heeft intussen al €10.000 euro bij elkaar gekregen.

Wolvenkenners

Op de wildcamera van Nationaal Park de Alde Feanen is een wolf met, waarschijnlijk, een eend in zijn bek gespot. Dit is ook niet de eerste keer dat dit gebeurd. Ook veel mensen maken zich nu zorgen voor de roofdieren, maar wolvenkenners zeggen dat dit niet nodig is. ‘’Zij zien de mens niet zomaar als een prooidier en zullen ons niet spontaan aanvallen’’, aldus Leo, lid van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, uit Hoorn.

Friesland een dierentuin?

Velen burgers vinden het wolvenhek ook maar een gek en onrealistisch idee. ‘’Om voor een paar wolven een gigantisch hek om Friesland heen te maken is toch absurd’’, zegt Treintje. Ze snapt dat het vervelend is voor de boeren maar denkt ook dat er andere oplossingen mogelijk zijn voor het wolven probleem.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *