‘Ik heb me gerealiseerd dat ik alles kan bereiken met mijn gedachtes’

‘Ik heb me gerealiseerd dat ik alles kan bereiken met mijn gedachtes’

Emma Bader | 2-12-2020

“Precies een jaar geleden had ik helemaal niks. Geen geld, geen school, geen baan, geen vrienden of sociale contacten. Mijn relatie was ook in de periode stuk gelopen. Ik had toen ook niet echt een goede relatie met mijn familie. Het enige wat ik toen had, was het huis van mijn moeder waar ik toen leefde.” Zegt Sofia van Schaaik (19). Jarenlang heeft ze geworsteld met het leven. Ze vertelt hoe spiritualiteit, manifesteren en zoveel mogelijk aan jezelf werken, je weer op de goede weg zet. “Als ik dan kijk naar mijn leven nu, is alles veranderd. Ik ga weer naar school, ik heb een baan, ik heb goede vrienden en een lieve vriend. Ik heb eigenlijk echt een nieuw leven gemanifesteerd. Ook door het mediteren heb ik heel veel aan mezelf gewerkt.”

 

Wat houdt spiritualiteit voor jou in?

“Het gevoel en geloven dat er na dit leven nog iets is. Geloven dat er iets is eigenlijk. Het kan een god zijn, het kan iets anders zijn. Of dit nou God of Allah is. Voor mij houdt het vooral in dat er iemand is die mij altijd helpt.”

Bid je ook naar diegene?

“Ja dat doe ik meestal wel dagelijks. Ook soms gewoon door de dag heen, als er iets is dat ik dan om hulp of genezing vraag. Ik geloof dan dat deze god mij al deze dingen gunt.”

Met wat heeft spiritualiteit jou geholpen?

“Met zo veel moeilijke tijden, in tijden van nood vooral. Ik denk dat iedereen wel eens van die periodes heeft, dat er zo veel problemen en obstakels op je af komen. Als een soort van kettingreactie. Ik was recentelijk nog in zo’n periode beland. Bijna al die problemen die ik toen had zijn nu alweer voorbij, omdat ik daar zoveel voor heb gebeden.”

Wat doe jij om innerlijke rust te vinden?

“Wat voor mij het beste werkt is activiteiten doen waar ik plezier uit haal. Onbewust word je vibratie dan hoger, en trek je meer positiviteit aan in je leven. Voor mij is dat bijvoorbeeld, buiten een wandeling maken of schilderen. Eigenlijk veel aandacht aan mezelf besteden, door mezelf mooi te maken, bezig te zijn met mijn geloof, goed te eten en met vrienden afspreken”

Wat is een vibratie?

“Je hebt hoge vibraties en lage vibraties. Hoge vibraties zijn liefde, positiviteit, blijdschap en rust. Dit zijn een paar hele hoge vibraties. Lage vibraties zijn haat, verdriet en jaloezie. Dit zijn dus een paar hele lage vibraties.”

Hoe kan iemand met een lage vibratie, een hoge vibratie krijgen?

“Het is natuurlijk heel moeilijk als je in zoiets zit. Ik begrijp dat het ook best wel moeilijk is om jezelf daaruit te krijgen. Ik ben daar zelf ook doorheen gegaan, en wat voor mij heel erg hielp, was positieve dingen uitspreken. Zoals: Ik ben het waard, ik ben gelukkig of ik ben vrij. Voor sommige mensen in een zware depressie kunnen zulke uitspraken snel voelen als een leugen. Dan zou ik beginnen met uitspraken zoals: Ik besluit om vanaf nu erna toe te werken om gelukkiger te zijn. Dat zou dan veel geloofwaardiger klinken. Als je dit steeds blijft doen, zul je merken dat je je onbewust veel beter gaat voelen. Dit is een trucje van je brein dat je dat dan ook echt gaat geloven.”

Wat is manifesteren?

“Manifesteren is aan heel veel dingen denken die je zou willen. Als je daar maar lang genoeg aan denkt en in gelooft, zal dit langzaam ook gaan gebeuren. Het is ook logisch dat positieve mensen ook veel positiviteit aan trekken, en andersom. Daarom zul je nooit een hoge vibratie krijgen als je maar negatief blijft denken. Wat ik geleerd heb is dat je vertrouwen moet hebben in dat het goed komt, en dat je gedachtes heel veel kracht hebben. Je moet voorzichtig zijn met waaraan je denkt. ‘Tuurlijk heb je hier vaak geen controle over. Maar dat je er wel meer bewust van wordt. Ik heb me gerealiseerd dat ik alles kan bereiken met mijn gedachtes. Ik vond dit zo bizar, en het was voor mij echt een opluchting eigenlijk. Daarna ben ik echt heel rustig geworden in mijn hoofd. Ik vond het een hele fijne rustiger gedachte, dat dat gewoon kan.”

Hoe moet je rust in jezelf vinden tijdens het mediteren?

“In het begin vond ik het ook vaak moeilijk om deze rust te vinden. Maar met spiritualiteit is het heel erg van, alles mag, alles is oké. Bij het mediteren is het echt dat wat je ook denkt, dit is oké. Jij bent je gedachtes niet. Je moet deze nare gedachtes zien als een wolkje wat dan weer weggaat, en weer komt en weer weggaat. Net zoals depressie, mensen zitten meestal niet hun hele leven in een depressie. Het gaat, en het komt. Mediteren is dus heel vrij, alles mag en niks moet. Wees gewoon lief tegen jezelf en weet dat alles oké is. Hoe vaker je gaat mediteren, hoe meer rust je in jezelf gaat vinden.”

Wat kan je vertellen over kristallen en hun werking?

“Ik ben mezelf ook nog aan het verdiepen in kristallen. Maar kristallen brengen voor het meeste deel eigenlijk gewoon positieve energie in de ruimte. Het klinkt heel gek, maar ik vind dat het wel degelijk een effect heeft. Bergkristal is een goede kristal om mee te beginnen. Deze raad ik dan ook aan voor beginners. Dit is een witte kristal, die je huis en aura zuivert. De kristal helpt je met meer helder na te denken. Kristallen hebben allemaal hun eigen functies.”

Hoe sta je er nu voor?

‘Tuurlijk is het niet een rit geweest zonder tegenslagen. Ik heb soms nog periodes waarin ik me niet goed voel. Maar deze periodes duren misschien twee maanden, en niet meer twee jaar. In deze periode heb ik het gewoon moeilijk. Maar het leven brengt nou eenmaal tegenslagen. Je moet hier gewoon weer uit kunnen komen. Spiritualiteit heeft mij hierbij heel erg geholpen. Maar alleen positief denken is niet alles. Ik heb jarenlang mijn best gedaan om mijn gedachtes te stimuleren. Door voor mezelf te zorgen d.m.v. sporten, mediteren, goed eten, en een stimulerende routine te hebben. Spiritualiteit zet je op het goede pad, maar jij moet dit doorlopen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *