Borrelen! Maar eerst even laten testen

Borrelen! Maar eerst even laten testen

Wat zijn de voorwaarden om toegang te krijgen in het restaurant?

Dit ging via een inschrijving waarbij het wie het eerst is wie het eerst maalt van toepassing was, hierbij was zeker een geluksfactor van toepassing. De specifieke voorwaarden waren dat jij en degene waarmee je het Fieldlab event ging bezoeken in hetzelfde huishouden zaten en verder moest je een negatieve coronatest laten zien die je moest doen bij een speciale testlocatie bij de Jaarbeurs XXL.

Hoe verliep het testen vooraf?

Het testen voor af ging eigenlijk gewoon zoals bij een normale coronatest, hierbij maakte ze gebruik van de PCR test die alleen via de neus ging en niet via neus en keel. Ongeveer 2 uurtjes later kregen we de uitslag en bij deze ook de bevestigingsmail van het Fieldlab event die we moesten laten zien bij de toegang van het restaurant.

In welk restaurant heb je gezeten?

Bij wijnbar VinVin in Utrecht.

Wat was de sfeer in het restaurant?

De sfeer was toch een beetje apart, mijn huisgenootje en ik hadden gedacht dat iedereen wel een beetje met elkaar ging kletsen, op afstand natuurlijk, om te bespreken hoe leuk we het allemaal vonden dat we weer in een restaurant mochten zitten maar dat was niet het geval. Iedereen was gezellig in hun tweetallen met elkaar aan het praten en genieten van een wijntje. Wel merkte ik dat de sfeer toch wel heel anders is omdat er natuurlijk veel minder mensen in het restaurant konden zitten.

Merk je verschil ten opzichte van ‘vroeger’ naar een restaurant gaan?

Ja absoluut, het normale restaurant geluid van kletsende mensen was er iets minder. Dat kon natuurlijk ook zo zijn omdat we al om 12:15 in het restaurant zaten en er dan natuurlijk minder mensen even een wijntje drinken. Ook moesten we een soort ketting met een zendertje om zodat er gemeten kon worden waar iedereen op die avond was geweest.

Denk je dat dit een goede oplossing is om weer terug naar het normale te gaan?

Ik denk zeker dat het een juist stap in de richting is, mij lijkt het dan ook een goed idee dat om ergens in een restaurant toegang te krijgen je een negatieve test moet kunnen laten zien, Hierbij kunnen we naar mijn idee ook heel veel restaurants en kleine bedrijven zoals sportscholen etc. redden.

Zo ja, waarom denk je dit? Zo nee, waarom denk je van niet?

Ik denk wel dat om het zo efficiënt mogelijk te laten gaan er iets verzonnen moet worden op het goedkoper en sneller testen van mensen. En ook is dit natuurlijk een heel slecht concept voor de restaurants zelf omdat zij wel mensen moeten inhuren en alle inkopen doen voor een dag waarbij er vrij weinig gespendeerd zal worden. Hierbij zullen veel restaurants dus verlies draaien en dat is lastig aangezien de bezoekers natuurlijk juist de restaurant sector willen helpen.

Is het voor jou voor herhaling vatbaar, om je eerst te laten testen en dan toegang te krijgen voor een restaurant?

Absoluut, ik denk ook dat dit een goed systeem is voor bijvoorbeeld festivals. Ik denk ook dat veel mensen het test ervoor over zullen hebben zodat ze alsnog dingen kunnen doen die we mochten doen voordat corona er was.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *