Op vakantie naar Rhodos, een aantal kregen deze kans.

Op vakantie naar Rhodos, een aantal kregen deze kans.

Afbeelding; Edith samen met haar huisgenoot op Schiphol voor vertrek.

Utrecht| Interview vakantieganger Rhodos. 

Wil je jezelf even voorstellen?

Ik ben Edith en ben 18 jaar. Ik kom uit Middelburg en woon nu sinds acht maanden in een studentenhuis in Utrecht. Ik studeer Sociaal Juridische Dienstverlening op de HU en daarnaast zit ik ook bij een studentenvereniging.

Hoe verliep het inschrijven?

Een huisgenootje was aan het bellen met onze vriendengroep over de vakantie. Ik was aan het leren en werd een paar keer door mijn vrienden gebeld. Beetje geïrriteerd kwam ik naar boven en toen heb ik me een beetje gedachteloos ingeschreven samen met mijn huisgenootje. Ik dacht eraan dat ik eigenlijk geen geld en tijd had, maar dat ik me wel gewoon inschreef omdat de rest van de groep het ook deed. We zouden het toch niet worden, dacht ik.

Waarom heb je je opgegeven voor deze reis?

Mijn vriendengroep was heel enthousiast en daar ben ik in mee gegaan. Het leek me wel een heerlijk idee om lekker in het zonnetje te liggen in Griekenland, omdat ik daar echt aan toe was.

Was je toe aan vakantie? Zo ja, waarom?

Ja zeker! In Utrecht zit ik met heel veel huisgenoten (26 totaal) best op elkaars lip. En daarbij is het na een jaar toch wel heel lekker om sowieso in een andere omgeving te zijn. Ook had ik een hele drukke periode achter de rug met studie, dus even eruit was heel fijn.

Denk jij dat deze testvakantie een goed begin is om weer terug naar normaal te gaan? 

Ja zeker, vakantie en toerisme is een groot aandachtspunt tijdens corona en ik denk dat als hier vooruitgang in is, dit veel goeds betekent voor de rest van de maatregelen.

Denk je dat deze test vakantie het waard is?

Ja! Absoluut. De andere omgeving, zon, relaxte mensen en weinig prikkels van studie etc. weegt op tegen het niet weg kunnen uit het resort en tegen de tests.

Raad je het meer mensen aan? Ook risico groepen?

Ja zeker, je wordt heel vaak getest en doordat er minder mensen mee gaan dan normaal; kan je in het resort afstand houden van elkaar.

Je mag het resort niet af, hoe voelt dat?

 Gek. Op vakantie ben je gewend om de omgeving te verkennen en dat kon nu niet. Maar het resort was groot en je had er veel faciliteiten. Ook was ik heel erg toe aan ontspanning. Dus deze factoren zorgen ervoor dat het niet erg was.

Is deze testvakantie vergelijkbaar met een normale vakantie?

Nee, je moet vaak testen en ik was continu bewust van het feit dat dit zo’ “bijzonder” experiment was. Toch was ik wel even relaxt als andere. Ook mocht je dus nergens heen en dat is niet hoe ik normaal vakantie zou vieren.

Wat is er anders aan deze vakantie?

 Voornamelijk dat ik het resort niet af kon, terwijl ik juist een verkenner ben.

 Wat vind je van dit idee, zo’n testvakantie?

Heel goed. Het geeft perspectief voor het versoepelen van de maatregelen. Deze testvakantie zal veel mensen goed doen denk ik. Ook vind ik het heel goed dat er eindelijk meer geprobeerd en geëxperimenteerd wordt met wat er wel en niet mogelijk is wegens corona.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *