Testevenement 538 Oranjedag

Testevenement 538 Oranjedag

UTRECHT| Het kabinet heeft Fieldlab goedkeuring gegeven dat meerdere mensen bij komende evenementen aanwezig mogen zijn. Het doel is om te kijken of de maatregelen van het RIVM ook werken bij een grotere bezoekerscapaciteit.

 

Iedereen kent dit indrukwekkende evenement wel van 538. Namelijk het 538 Oranjedag in Breda dat elk jaar weer wordt gevierd. Het is nu voor zo’n tienduizend mensen mogelijk om hierbij te kunnen zijn. Op 24 april kijken zij bij optredens van grote artiesten zoals Davina Michelle, DI-RECT en Snollebollekes. Normaliter vindt dit evenement op Koningsdag plaats. Maar omdat er op Koningsdag geen grote evenementen zijn toegestaan, vindt het evenement nu het weekend ervoor plaats.

De mensen die een kaartje wisten te bemachtigen moeten zich 24uur voor het begin van het 538 evenement laten testen. Een negatieve uitslag is je toegang tot het evenement. Ook na het evenement is het de bedoeling dat je je nog een keer laat testen. Dit zal zo’n vijf dagen na het evenement zijn. “Het voelt fijn om weer eens de deur uit te kunnen, wetende dat je naar iets leuks toe gaat in plaats van de supermarkt”. Aldus Max Brok die zich voor dit evenement zich bij de pre-inschrijvingen heeft ingeschreven.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *