Jarig tijdens corona? Toch ontstaat er sfeer!

Jarig tijdens corona? Toch ontstaat er sfeer!

UTRECHT| Jarig tijdens corona? Dat is iedereen nu een keer overkomen. Gek blijft het wel. Geen familie en of vrienden over de vloer en niet je verjaardag uitbundig kunnen vieren. Zo vierde mijn huisgenootje, Frédérique, haar 22ste verjaardag thuis in Utrecht.

Afgelopen donderdag 15 april vierde mijn huisgenootje haar verjaardag. Dit was een heel andere verjaardag dan voorafgaande jaren. Vorig jaar werd Frédérique 21 tijdens de eerste lockdown. “Het is wel dubbele pech om beide verjaardagen niet te kunnen vieren. Maar ik kijk heel erg uit naar de aankomende jaren, waar ik deze wel kan vieren”.  Je verjaardag vieren tijdens corona is nog niet zo makkelijk. Wegens de avondklok is het niet mogelijk om rond een uur of elf naar de stad te gaan. Daarom is het belangrijk om niet te veel lawaai te maken voor je buren. “Er hing een gezellige sfeer. Wel moesten we na 22uur stil zijn van de buren. Dit was jammer, want zo konden we niet echt lang door feesten met het huis”. Aldus Frédérique, de jarige. We begonnen de avond gezellig door middel van een hapje. We hebben sushi besteld bij het restaurant FAK en aansluitend als dessert een zelfgebakken taart.

In ons huis wonen we met vijf meiden in Utrecht. Volgens de maatregelen van het RIVM mag er één extern iemand uitgenodigd worden. Daar werd dan ook rekening mee gehouden. Donderdag werd de verjaardag met ons vijf huisgenoten plus één externe vriendin van Frédérique totaal gevierd. “Het is gek om je verjaardag met zo’n klein aantal te vieren. Maar er was niets aan op te merken, want ik heb een leuke verjaardag gehad”. Ook willen we als studenten geen overlast veroorzaken en natuurlijk geen boete of corona oplopen.

Er is wel degelijk een verschil ten opzichte van vorig jaar. In 2020 woonde Frédérique thuis bij haar ouders in een dorpje vlak bij Den Bosch. Tijdens de eerste lockdown heeft Frédérique alleen haar allerbeste vriendinnetje uitgenodigd voor haar verjaardag. Frédérique werd vorig jaar 21. Als je 21 wordt is het een gewoonte om een groot 21 diner te organiseren. Dit was helaas niet mogelijk, dus dit diner wordt zodra het kan ingehaald. Nu woont Frédérique met nog vier andere meiden in een huis en konden wij haar toch het gevoel geven alsof ze haar verjaardag echt kon vieren.

Al met al is dit jaar tot nu toe helaas nog geen verbetering ten opzichte van vorig jaar. Hopelijk kunnen we volgend jaar allemaal onze verjaardag uitbundig vieren met veel vrienden en familie om elkaar heen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *