Geen familiedag wegens corona? Zo kan het dus ook

Geen familiedag wegens corona? Zo kan het dus ook

HARFSEN| Familiedag, iedere familie organiseert wel eens een familiedag per jaar. Zo doen wij Savalle’s dat ook. Het liefst een keer in de zomer met de barbecue en in de winter met een diner. Nu met corona waren we gedwongen dit anders aan te pakken. Een van mijn ooms heeft een leuk alternatief bedacht, namelijk; de online familiedag.

Ik heb aan beide kanten van mijn ouders een grote familie. Die van mijn vaders kant, Savalle, zijn wij het hechts mee en vieren we ook graag familiedagen mee samen. Wij Savalle’s bestaan uit zo’n 23 man. Maar aanhang is altijd welkom, dus vaak zitten we rond de 30 man aan een tafel. Om met zo veel mensen in deze tijd bij elkaar te komen is helaas niet mogelijk. Toch wilde we elkaar allemaal weer eens een keer zien en op de hoogte houden van nieuwe gebeurtenissen etc.

Mijn oom Lucas kwam daarom met het idee om bij een te komen via een Zoom borrel. Er waren een aantal punten die we als familie met elkaar wilde delen en of bespreken. Namelijk als eerste de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dit was een beetje verlaat, maar normaal zijn we op de jaarwisseling samen. Ook kregen we de opdracht om na te denken over wat we afgelopen jaar hebben meegemaakt en wat we dit jaar anders/ graag willen doen. Iedereen was gelijk enthousiast over dit idee en een datum plannen ging daarom ook snel.

Al snel zaten we op vrijdag 12 maart met zijn alle achter ons scherm in de meeting, druk te kletsen over wat er afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Het was een fijne sfeer en iedereen was enthousiast en had een positieve uitstraling. Ook had iedereen zich voorzien van een lekker glas met bubbels en een kleine borrelplank. De sfeer was door de schermen heen te voelen.

Het was een ontzettend leuk alternatief, maar hoop toch dat we elkaar dit jaar in het echt weer mogen zien. Dat de familiedagen in de zomer weer met elkaar gevierd mogen worden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *