Een proost op de verjaardag van Willem Alexander

Een proost op de verjaardag van Willem Alexander

UTRECHT| Koningsdag, de dag in het jaar dat iedereen oranje is gekleed en met vlaggetjes op de wangen door de staf loopt. De verjaardag van koning Willem wordt ook dit jaar uitbundig door iedereen in Nederland gevierd. De hele dag liepen er mensen met een grote glimlach op hun gezicht door de stad heen. Onderweg naar vrienden of naar het park voor een gezellige dag.

Afgelopen dinsdag 27 april was het zover, koningsdag. Tijdens het fietsen door de stad en langs de parken in Utrecht voelde ik de sfeer van de mensen om mij heen. Ik zag alleen maar blije mensen en het was ook nog eens prachtig weer om buiten een lekkere borrel te doen. Nog snel even een borrel in de Albert Heijn halen was amper mogelijk er stonden lange rijen en veel schappen waren leeg. Mensen waren goed aan het inslaan om zich van een heerlijke dag in het park te voorzien.

Zelf vierde ik dit jaar koningsdag bij ons op het dakterras met het huis en één gezamenlijke vriendin. Op het dakterras hadden we uitzicht over een groot deel van de binnenstad en door de straten hoorde we en zagen we veel feestende mensen voorbijkomen. Wij waren niet de enige die het idee hadden om op het dakterras koningsdag te vieren. Onze buren om ons heen vierde ook deze feestdag op hun dakterras. Dit zorgde voor een feestelijker gevoel, maar uiteraard bleef ieder op zijn eigen terras.

Het was een andere koningsdag dan voorheen. Vorig jaar zaten we in het begin van deze pandemie. Toen woonde ik nog niet op kamers, dus vierde ik koningsdag thuis. Twee jaar geleden vierde ik koningsnacht in Enschede en koningsdag in Arnhem, met duizenden mensen. Dat kon natuurlijk wegens de omstandigheden, net als vorig jaar, dit jaar niet. Maar we hebben dit jaar alles uit alles gehaald en dat was ook de instelling die we hadden. Want we moeten er samen toch het beste van maken. Hoe dan ook is koningsdag 2021 voor mij geslaagd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *