Een onderneming starten in coronatijd: Marjolein deed het

Een onderneming starten in coronatijd: Marjolein deed het

Een bedrijf beginnen tijdens een pandemie lijkt gek maar zo raar is het niet, volgens het CBS kwamen er 68 duizend bedrijven bij in 2020. Zo ook die van Marjolein Doornbos-Kuijper. Ze schreef zich vorig jaar november in bij de KVK en styled sindsdien huizen om tot ware paleisjes.

Wanneer en waarom ben je je eigen bedrijf begonnen?

Al jaren speel ik met het idee om iets te gaan doen met mijn passie voor stijlen, het mooier maken van zowel mensen als ruimtes. In 5 jaar tijd heb ik in 4 verschillende huizen gewoond en deze ingericht. Iedere keer als de inrichting van het huis af was, vond ik dat zo jammer en zat ik nog vol inspiratie. Een paar maanden geleden hielp ik een vriendin met het herinrichten van haar huis. Alles ging op de schop en samen hebben we er een prachtig nieuw paleisje van gemaakt. Dit voelde zo goed en na een aantal gesprekken met familie en vrienden besloot ik dat ik hierin verder wilde en dit heb ik dan ook gedaan. Op 20 november vorig jaar legde ik de naam Studio Kuijp vast bij de KVK. De bedrijfsnaam is afgeleid van mijn meisjesnaam, Kuijper. Mijn jeugdvriendinnen noemen mij ook altijd Kuijp.

Wat houdt je werk in en wat vind je er leuk aan? 

Voor nu ligt de focus van mijn bedrijf vooral op het geven van interieuradvies. Hierin zijn verschillende pakketten te kiezen; dit gaat van een kort huisbezoek met enkel antwoorden op woonvragen en het geven van inspiratie, tot een volledig uitgewerkte en uitgevoerde make-over. Dan maak ik een plattegrond van de nieuwe indeling, een moodboard, een kleurplan, lichtplan, meubelplan, en assisteer ik bij het opzetten van de shoppinglist. En bij een full package deal koop ik ook nog alles voor de klant in en stijl ik zelf alles af.

Wat voor werk deed je voor je een bedrijf bent begonnen?

Ik heb best wat verschillende type banen gehad in de loop der jaren. Ik heb lang gewerkt als leidinggevende in verschillende horecazaken na mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool. Tussendoor heb ik ook veel gereisd tot ik in 2013 in Frankrijk ben beland om daar vervolgens 3 jaar te blijven. Omdat ik de taal niet sprak moest ik wat anders doen dan dat ik gewend was; ik solliciteerde in de retailbranche omdat dat iets was wat ik nog nooit gedaan had, dus dat leek me een uitdaging. Ik koos ervoor om te werken binnen de visuele merchandising. Samen met een team was ik verantwoordelijk voor de presentatie van de collecties, het inrichten van de vitrines en het stylen van alle mannequins. Deze baan was er eentje waar ik mijn passie voor stylen in kwijt kon. Ik heb dit uiteindelijk bijna 3 jaar gedaan. Mijn huidige baan naast mijn eigen bedrijf is, voor het eerst, een kantoorbaan. Ik werk sinds 4 jaar in de media als assistent van de COO, en ondersteund orgaan voor een internationaal sales team.

 Was je ook een bedrijf begonnen als er geen pandemie was? 

Ik denk dat, doordat we vanwege corona meer tijd voor onszelf kregen, ik meer tijd had om na te denken. Over de toekomst, over het pad dat ik wil bewandelen in het leven en het besef dat werk een groot deel van mijn tijd in beslag neemt. Het is dan zoveel leuker om een beroep uit te oefenen waar je je passie in kwijt kan. Door corona had ik meer tijd om het gesprek met mezelf aan te gaan en mijn hersenspinsels concreet te maken.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *