Zorgen om verkeersveiligheid centrum Stiens

Zorgen om verkeersveiligheid centrum Stiens

STIENS| Deze zomer zijn er in het centrum van Stiens Grote plantenbakken geplaatst. FNP stelt schriftelijke vragen aan het college over de verkeersveiligheid: ‘Het is nu een onveilige situatie’.

De bloembakken zijn geplaatst in overleg met de ondernemersvereniging van Stiens met het idee om Stiens wat op te fleuren. Vanuit goede intenties werd dit plan gerealiseerd, maar nu zijn de bloembakken zo groot dat de begroeiing te hoog en breed isVolgens woordvoerder Jan-Willem Tuininga van de FNP (Fryske Nasjonale Partij) zijn automobilisten het overzicht kwijt. Om goed te kunnen zien wat er aan verkeer aankomt, moet een bestuurder half op de weg staan. Ook mensen op de fiets, scooter of scootmobiel moeten beter opletten. Doordat de planten in de bakken hoog en breed zijn, zien ook zij aankomend verkeer niet goed aankomen. 

Na meerdere klachten van inwoners en ondernemers roepen ze het college op om snel actie te ondernemen en deze ôfgryslik grutte blombakken’ weg te halen. De FNP hoopt dat de verkeersveiligheid in Stiens verbeterd wordt zonder dat Stiens er minder ‘fleurig’ op wordt. De gemeente gaf aan snel met een reactie te komen.

Over de auteur

Lars Veenstra

Ik ben Lars Veenstra, student op de School voor Journalistiek in Utrecht. Mijn interesses zijn podiumkunsten, (lokale)politiek en cultuur. Ik doe elke week verslag van Leeuwarden en omstreken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *