Geen midzomerfeest op Goudestein, maar tien bijzondere plekken bezoeken in Stichtse Vecht   

Geen midzomerfeest op Goudestein, maar tien bijzondere plekken bezoeken in Stichtse Vecht    

Foto: Abel Aikema & Unsplash

Afgelopen jaar bestond Stichtse Vecht 10 jaar. Maar door corona gingen veel festiviteiten niet door en werd er wat anders bedacht. Wat vinden de bewoners van dit alternatief idee? 

10 bijzondere plekken in Stichtse Vecht 

De grote kerk in Maarssen, de markt met vele kraampjes in Breukelen of misschien wel dat ene bankje in het park in Loenen. Dit kunnen allemaal plekken zijn die iets belangrijks hebben betekent voor bewoners van Stichtse Vecht. ‘Zo kunnen we Stichtse Vecht toch nog in het zonnetje zetten’, vertelt burgermeester van Stichtse Vecht Ap Reinders. Hij wil met een aantal bewoners de komende tijd, zodra corona weer wat is gaan liggen, naar tien, of meer, plekken gaan die bijzonder zijn voor hen. Deze actie is namelijk bedacht als alternatief voor de festiviteiten die eigenlijk zouden komen vorig jaar. ‘We hebben rond 15 mailtjes ontvangen en we zitten nog te twijfelen of we ze misschien allemaal gaan bezoeken’, vertelt communicatieadviseur Martin van bruggen.  

Geen midzomerfeest  

Park Goudestein, dit park ligt in Maarssen-dorp aan de rand van de Vecht. Eenmaal bij de ingang van het park, is er een pad met grote stenen aan de randen die naar het gemeentehuis leidt. Dagelijks wandelen hier mensen met hun honden, kinderen of samen. Hier zou afgelopen jaar het jaarlijkse midzomerfeest gehouden worden, met een extra laagje bovenop voor het 10-jarig bestaan van de gemeente. Echter kon dit feestje niet doorgaan door corona. ‘We hadden bedacht om dit jaar het feest extra groot te vieren vanwege het 10-jarig bestaan van Stichtse Vecht,’ vertelt burgermeester Reinders, ‘maar dat kan nu niet. En daarnaast willen we ook het goede voorbeeld geven.’ Ondanks dat de festiviteiten niet doorgingen, waren er wel andere activiteiten die coronaproef gehouden konden worden. Zo werd er een herdenkingsmunt geslagen bij de opening van de nieuwe raadzaal en tijdens het herdenken van de veteranen. ‘Ook hadden we het idee voor een expositie over 10 jaar Stichtse Vecht’, vertelt burgermeester Reinders. Dit idee is nog niet uitgevoerd, maar er is een kans dat we dit nog gaan zien. 

Wat vinden de bewoners ervan? 

‘We krijgen super veel reacties en mails van mensen die niet mailen voor een wandeling, maar vertellen hoe leuk ze het idee vinden’, vertelt Ap Reinders. Dat vinden bezoekers van Bisonspoor ook. Daar lopen elke dag super veel mensen en met name vooral bewoners van Stichtse Vecht. Uit de reacties van de aankondiging van de tien bijzondere plekken in Stichtse Vecht, was te lezen dat Bisonspoor wordt gezien als een favoriete plek voor veel bewoners. Ondanks dat veel bedrijven dicht zijn door de lockdown, zijn er toch nog een paar winkels open waar je je bestelling kunt ophalen en je eten kunt kopen. ‘Ja, leuk idee. Ik bedoel ik ben nu op een van mijn favoriete plekken van Stichtse Vecht’, vertelt een man die aan het genieten is van zijn kibbeling. ‘Een van mijn favoriete plekken is toch de gracht. Als ik daarlangs loopt krijg ik zo’n fijn gevoel’, vertelt een vrouw die net boodschappen bij de Albert Hijen heeft gedaan. Over het algemeen zijn de meeste mensen tevreden met het alternatief van de gemeente om 10 jaar Stichtse Vecht te vieren.  

4 en 5 mei 

Wat ook niet door kon gaan was de dodenherdenking en het feesten dat we vrij zijn. Maar wat waren de plannen voor deze dagen? Dat vertelt Renie Vis. Zij is voorzitter van stichting 4 en 5 mei Stichtse Vecht, was fractievoorzitter bij Streekbelangen en zit er nu als secretaris. Verslaggever Abel Aikema ging bij haar thuis op bezoek:  

https://soundcloud.com/user-294204546/renie-vis-over-de-festiviteiten-van-4-en-5-mei

Over de auteur

Abel Aikema

Probeert van elke dag een boeiende dag te maken. Houdt van films, documentaires , nieuws en alles wat met beeld te maken heeft. Honger naar kennis. Dol op lekker eten, en zonder muziek geen leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *