Corona maatregelen nog steeds moeilijk voor ondernemers.

Corona maatregelen nog steeds moeilijk voor ondernemers.

De corona maatregelen is voor de meeste mensen in Nederland moeilijk, maar in het geval van de ondernemer is het nog moeilijker. Door de vele lockdowns moesten de winkels sluiten en konden hierdoor geen klanten ontvangen waardoor veel inkomsten misgelopen zijn en de frustratie toeneemt.

Een van die ondernemers is de heer Kralingen die een boekenwinkel heeft op de markt in Breukelen, waar het normaal krioelt van de mensen is het nu rustig. Als ik de heer Kralingen spreek is de stilte en de rust het opvallendste aan het centrum in Breukelen.

De heer Kralingen geeft aan dat hij het de afgelopen dagen niet makkelijk heeft gehad, door alle commotie en aandacht die hij kreeg door zich openlijk in het AD uit te spreken over de handhaving van de corona maatregelen door de gemeente ‘Het lijkt er op alsof je alleen dingen aan het bewegen krijgt door hard aan de boom te gaan schudden’ volgens de heer Kralingen.

Hij zegt verder geen behoefte te hebben aan nog meer opschudding en wilt graag de persconferentie afwachten, daarnaast heeft de heer Kralingen om vrijdag 12 uur in de middag een gesprek met de gemeente en in het bijzonder de burgemeester om de frustraties te bespreken en mogelijk te kunnen verhelpen.

Winkeliersvereniging en gemeente

De winkeliersvereniging van de gemeente Stichtse Vecht geeft aan geen directe signalen te ontvangen van andere ondernemers over de last die ze ervaren door de corona maatregelen, maar zegt wel te herkennen dat veel ondernemers het in deze tijd moeilijk hebben.

Ook nuanceert de winkeliersvereniging dat het feit dat ze geen directe signalen ontvangen van ondernemers nog niet betekent dat er geen last ondervonden word, maar dat de winkeliersvereniging van Stichtse Vecht veel bedrijven betreft die niet alleen fysieke winkels zijn, maar ook veel onlinezaken doen.

De gemeente stelt dat deze click en collect regels zijn ingesteld om te voorkomen dat er oploop plaatsvindt en er te veel mensen op dezelfde plek zijn.

Corona maatregelen in Nederland

Ondernemers hebben het steeds moeilijker met de lockdowns. Ze kunnen de huur niet meer betalen en teren op hun laatste spaarcenten, ze hebben geen klanten meer vanwege social distancing en ze kunnen hun eigen geld niet gebruiken om te investeren in nieuwe projecten en groei, aangezien het hen tot nader order wettelijk verboden is vanwege COVID-19-beperkingen om hun winkel open te zetten voor winkelend publiek.

Over de auteur

Rutger Stek

Rutger Stek is 21 jaar en komt van het VWO. Hij studeert nu journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Hij heeft de ambitie om na het voltooien van zijn studie correspondent in het Midden-Oosten te worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *