De bal rolt weer op de voetbalvelden; ook A-jeugd weer begonnen

De bal rolt weer op de voetbalvelden; ook A-jeugd weer begonnen

Met alle versoepelingen in het corona-beleid zijn ook de voetbalcompetities bij de amateurs weer van start gegaan. De lager geklasseerde jeugdteams mochten al eerder het veld op maar sinds het weekend van 5 en 6 februari is het voor iedereen weer mogelijk om in competitieverband te spelen.

De KNVB heeft tijdens de lockdown besloten om de B-jeugd, die uitkomen in alle competities onder de hoofdklasse, volgens het oorspronkelijke schema te laten spelen en alle inhaalwedstrijden van de eerste seizoenshelft te laten vervallen. Bij de A-jeugd teams, die uitkomen in de hoofdklasse en alles daarboven, is ervoor gekozen om de originele competities af te maken en daarbij ook alle inhaalwedstrijden wél te laten spelen.

Niet veel eerder werd er in Zeist ook gesproken over regiocompetities voor na de winterstop: kleinere competities die bestaan uit teams die relatief dicht bij elkaar vandaan zitten. Hiermee zouden er minder reisbewegingen zijn en deze vorm gaf ook meer adem voor het inplannen van inhaalwedstrijden wanneer er wedstrijden afgelast zouden worden vanwege corona-uitbraken. Uiteindelijk heeft de voetbalbond toch besloten om het seizoen volgens de reguliere wijze te vervolgen.

Adri Moesman traint een jeugdteam dat uitkomt in hoofdklasse bij de club OSM’75 in Maarssenbroek. Zijn jongens onder-15-1 spelen dit weekend hun tweede wedstrijd sinds de hervatting van het seizoen. Onze verslaggever Stefan Brugts ging bij hem langs om te vragen hoe hij aankijkt tegen de gang van zaken bij de herstart van de competitie.

Bekijk het interview hieronder:

Over de auteur

Stefan Brugts

Stefan Brugts is een 19 jarige journalist die schrijft voor de NOSV. Hij groeide op in Maarssen, in de gemeente Stichtse Vecht, waar hij veel over schrijft. Daarnaast loopt hij al een aardige tijd rond in de hiphop scene en dit is dan ook zijn voornaamste specialisatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.