Toename van huisdieren in Stichtse Vecht zorgt voor drukte bij hondensalons- en pensions

Toename van huisdieren in Stichtse Vecht zorgt voor drukte bij hondensalons- en pensions

Foto: Wesley Koopman Hondenhotel Marijke

Tijdens de corona periode hebben meer mensen een huisdier genomen, vooral honden waren populair. En vooral honden genomen. Dit is terug te zien bij verzorgende diensten voor honden in Stichtse Vecht. Zij hebben het nu drukker dan ooit, want de trimsalons en hondenpensions zijn bijna helemaal volgeboekt.

In de corona tijd moesten mensen zoveel mogelijk thuisblijven, dit heeft bij veel gezinnen geleid tot verveling. Tijdens de coronapandemie is het aantal mensen die bezitten over een huisdier meer toegenomen dan ooit. Uit onderzoek van brancheorganisatie Dibevo is namelijk gebleken dat in het eerste jaar van de coronapandemie het aantal huishoudens dat bezit over een hond met 20% is toegenomen. De voorspellingen zijn dat de toename in 2021 hier ook gelijkwaardig aan zullen zijn.

Trimsalons

De toename in huishoudens met honden zorgt ook voor drukte bij trimsalons. Deze honden moeten ook verzorgd worden en dit gebeurt vaak bij trimsalons. Hier zien ze dat het aantal honden ook in Stichtse Vecht toeneemt. Een afspraak boeken voor een knipbeurt voor de hond gaat door de drukte lastiger. Zo zegt ook eigenaar van honden trimsalon Mon-Ami in Maarssen: ‘Ik merk inderdaad dat er veel nieuwe hondjes bijgekomen zijn. Vooral labardoodles die oom de 4 tot 8 weken getrimd moeten worden. Tot mei neem ik geen nieuwe honden aan. Ik heb gewoon geen ruimte om de komende paar maanden nieuwe honden aan te nemen.’ De drukte is voor de branche binnen Stichtse Vecht dus moeilijk bij te houden.

Hondenpensions

Door de toename van honden in de regio wordt het ook moeilijker om een plekje bij een dierenpension te vinden. Hondenpensions in de omgeving zijn namelijk bijna vol geboekt en hebben nog maar weinig tot geen ruimte voor de dieren. In deze eerste echte vakantieperiode waar het gaan op vakantie weer helemaal mogelijk lijkt is dit terug te zien.

Uit het jaarlijkse huisdieren onderzoek van Dibevo uit 2020 is gebleken dat ongeveer een kwart van de hondenbezitters hun huisdier onderbrengen bij een familie, buren en kennissen. Daarentegen brengt ongeveer 10% hun huisdier naar een opvang wanneer de rest van de familie op vakantie gaat.

Hondenpension dogs at home laat op de website weten dat ze door de drukte geen nieuwe klanten aannemen. Ook bij Animal Hotel Marijke staat de parkeerplaats vol met auto’s. Een klant die haar hond regelmatig naar de het dierenhotel brengt verteld: ‘Ik ben vast klant bij dit dierenhotel ik weet dat ik mijn hond hier altijd wel kwijt kan. Van andere baasjes hoor ik tijdens het uitlaten dat ze een vakantie hebben geboekt in de voorjaarsvakantie maar het erg lastig vinden om een oppas voor hun diertje te vinden. Er zijn te weinig dierenhotels in Stichtse Vecht waar nog plek is. Ik denk dat als je er altijd al van droomde om een dierenpension te starten nu het beste moment is, want klanten krijg je toch wel.’

Verslaggever Wesley Koopman is op pad gegaan naar Animal Hotel Marijke en heeft daar een interview met de broers Eli en Dennis afgelegd die werkzaam zijn bij het dierenpension. Dit interview is hieronder te bekijken.

Over de auteur

Sheadon Gunput

Sheadon Gunput is een eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Sheadon zijn interesses liggen vooral bij entertainment en technologie. Zijn vrije tijd spendeert hij vooral aan gamen en basketbal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *