Kinderboerderij Otterspoor viert dierendagfeest voor werving nieuwe vrijwilligers

Kinderboerderij Otterspoor viert dierendagfeest voor werving nieuwe vrijwilligers

Ingang van kinderboerderij Otterspoor in Maarssen

MAARSSEN – Kinderboerderij Otterspoor in Maarssen organiseert zondag 2 oktober een dierendagfeest om meer vrijwilligers en donateurs te werven. De eigenaren van de boerderij geven aan snel nieuwe vrijwilligers nodig te hebben om de organisatie in stand te houden. Otterspoor kampt namelijk al een lange tijd met financiële problemen.

Het doel van het feest zal vooral zijn om kinderen meer bij te brengen over de boerderijdieren, maar daarnaast hoopt de organisatie van Otterspoor snel nieuwe vrijwilligers te werven. Op de website van de boerderij is te lezen dat er op deze dag activiteiten gehouden zullen worden om kinderen en hun ouders meer betrokken te laten raken bij de boerderij. Voorbeelden van deze activiteiten zijn bijvoorbeeld een knuffeldokter, een schminktafel en een groot buffet voor de dieren waar de bezoekers zelf groenten en fruit voor mogen meenemen.

Het aantal vrijwilligers loopt de laatste jaren hard terug. Gerard Siks, teamleider bij kinderboerderij Otterspoor, vertelt: ‘We organiseren zo’n dierendagfeest al jaarlijks sinds 1984, maar vooral nu ligt de focus op het vinden van vrijwilligers. De meeste vrijwilligers die we hebben zijn ouderen, maar zodra mensen op leeftijd komen willen ze lekker van hun rust gaan genieten en dan vallen ze er dus bij ons tussenuit.’ Siks geeft aan dat dit voor organisatorische problemen zorgt, want op dit moment zijn slechts vijftien vrijwilligers actief bij Otterspoor.

Naast de flinke afname in vrijwilligers kampt de kinderboerderij ook met financiële problemen, vertelt Siks. Op dit moment moet Otterspoor het doen met opbrengsten van hun eierverkoop, georganiseerde acties door de Rabobank en algemene donaties. Vooral dat laatste lijkt steeds meer af te nemen. ‘Wij weten ook niet zo goed waardoor dat allemaal afneemt, want we doen namelijk juist heel erg ons best om mensen te bereiken via sociale media,’ zegt Gerard Siks. Het geld is nodig voor de reparatie van verschillende gebouwen die door stormen zijn beschadigd en voor het herstel van de verzakte grond van het terrein, meldt varnws.nl.

De kinderboerderij hoopt zondag zoveel mogelijk nieuwe, potentiële vrijwilligers en donateurs te bereiken en de kinderen te vermaken.

Over de auteur

Sanne Pellicaan

Ik ben Sanne Pellicaan en ik studeer journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar de wereld om mij heen en verdiep me daarom in zoveel mogelijk journalistieke richtingen. Neem vooral contact met mij op als je nog een leuk nieuwtje hebt! E-mail: sanne.pellicaan@student.hu.nl Telefoonnummer: 06-15311477

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *