Lege schappen bij Dierenvoedselbank Maarssen

Lege schappen bij Dierenvoedselbank Maarssen

Angelique en Marie-Louise, de drijvende kracht achter de Dierenvoedselbank

Stijgende inflatie heeft effect op alles en iedereen, zo ook op huisdieren en eigenaren. Dankzij de stijgende prijzen merkt Dierenvoedselbank Maarssen dat er steeds meer vraag is naar de producten van de organisatie, maar tegelijkertijd heeft de gemiddelde donateur steeds minder geld om aan de Dierenvoedselbank te doneren.

In augustus 2021 is de Dierenvoedselbank Maarssen gered uit faillissement na een Facebook oproep, de oproep werd gespot door RTV Stichtse Vecht journalist Lisa Dekker. Zij maakte een korte reportage over de situatie en de donaties stegen vrijwel overnacht enorm. Nu net een jaar later dreigt de Dierenvoedselbank weer in een onveilige situatie te vallen. Door de algemene prijzenstijgingen van de afgelopen maanden is het cliënten aantal vrijwel verdubbeld tot aan de 150 personen, soms met meerdere huisdieren per persoon. Een verder resultaat van de huidige economische situatie is dat het donatiegeld verminderd is. Bijna precies zoals een jaar geleden kijkt de Dierenvoedselbank weer naar lege magazijn schappen.

In een poging tot het inzamelen van geld en mogelijk langer termijn donaties organiseren Angelique en Marie-Louise, al een klein decennium de drijvende kracht achter de Dierenvoedselbank, een loterij op de aankomende Dierendag. Ze zullen de gehele middag in het winkelcentrum Bisonspoor te vinden zijn. Ook is recentelijk een team van het SBS6 programma Hart van Nederland langsgekomen, hiermee hoopt de Dierenvoedselbank ook in de nationale uitzending te komen.

De leegstaande schappen zijn ook niet het enige waar de Dierenvoedselbank tegenaan loopt, het gebouw dat de organisatie momenteel thuis mag noemen wordt in alle waarschijnlijk tegen 2024 gesloopt. Er is dus een geheel nieuwe locatie nodig. De Dierenvoedselbank heeft nooit een simpel bestaan gekend en daar lijkt de komende jaren weinig verandering in te komen. Het is voor Angelique en Marie-Louise hopen dat de deuren, waar deze zich ook mogen bevinden, open kunnen blijven.

Over de auteur

Matthew Cumpson

Hoi, ik ben Matthew Cumpson. Mijn interesses liggen in de sport, muziek en de openbare ruimte, maar ik schrijf graag over allerlei brede thema’s. Met een tweetalige opvoeding ben ik ook goed in staat om in verschillende talen te werken. In mijn vrije tijd sport ik graag, ik zit vooral op de fiets. Contact: Mobiel: 06-43936759 E-mail: matthew.cumpson@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *