Weergave van de Vechtstreek op doek bij tentoonstelling ‘Schilders van de Vechtstreek’

Weergave van de Vechtstreek op doek bij tentoonstelling ‘Schilders van de Vechtstreek’

Het Vechtstreekmuseum in Maarssen waar de tentoonstelling zich bevindt

MAARSSEN – De Schilders van de Vechtstreek is een tentoonstelling die te zien is in het Vechtstreekmuseum in Maarssen. De tentoonstelling geeft een weergave van zo’n 30 schilderijen van de Vechtstreek, wat veel schilders aantrok om te schilderen. De expositie is te zien van 16 juli 2022 tot 9 januari 2023.

De tentoonstelling ‘Schilders van de Vechtstreek’ laat schilderijen zien van schilders die geleefd en gewerkt hebben in de Vechtstreek in de periode van 1850 tot 1950. Aan de hand van het boek ‘Schilders van de Vechtstreek’, geschreven door Jaap Versteegh, zijn er bij deze tentoonstelling een aantal kunstwerken extra uitgelicht. In het boek is er een uitgebreid overzicht te zien van de schilderijen en er zijn feiten te lezen over de schilders en de locaties.

Deze tentoonstelling is een van de wisseltentoonstellingen van het Vechtstreekmuseum. “Bijzonder aan deze tentoonstelling is dat er in de afgelopen eeuwen heel veel schilders langs de Vecht hier vaak langskwamen en het gebied vastlegden in schilderijen”, zegt Jantien de Ruiter, een van de vrijwilligers en medewerkekster educatie van het museum. Ook vertelt ze dat niet alle schilderijen aanwezig zijn in haar fysieke vorm, wat te maken heeft met de kosten van alle schilderijen bij elkaar. Als oplossing is een deel van de schilderijen te zien op een diashow op een televisie.

Door het constant wisselen van de tentoonstellingen in het museum, komen er steeds nieuwe bezoekers. “Omdat het ook een tijdelijke tentoonstelling is, komen de bezoekers ook weer terug om steeds weer nieuwe dingen te zien”, vertelt Harm, ook een van de vrijwilligers van het museum. Een erg mooie tentoonstelling met een diversiteit aan schilderijen, zegt hij, waar het mooie landschap van de Vechtstreek met verschillende technieken op het doek zijn weergegeven.

Luister hier naar de audio reportage van Zoë van Steenis

Over de auteur

Britt Klijn

Mijn naam is Britt Klijn en ik kom uit Bergen op Zoom, maar ik woon al enige tijd in Utrecht. Mijn interesses liggen bij sport, lezen en muziek. In 2022 ben ik begonnen aan de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. E-mail: britt.klijn@student.hu.nl Telefoon: 06 13974668

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *