Bodemdiertjeszoektocht bij Milieu Educatief Centrum Maarssen

Bodemdiertjeszoektocht bij Milieu Educatief Centrum Maarssen

Een gevonden pissebed wordt onderzocht

MAARSSEN – Bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Maarssen vond deze week een bodemdiertjeszoektocht plaats. De Stichting MEC probeert met deze en andere activiteiten basisschoolkinderen wat te leren over dieren, de natuur en het milieu. Kinderen en hun ouders gingen op zoek naar onder meer pissebedden in de tuin van het centrum.

Het doel van Stichting MEC is om een plek ter beschikking te stellen ten behoeve van milieu-educatieve activiteiten in de gemeente Stichtse Vecht. De organisatie werkt samen met de Omgevingsdienst regio Utrecht. Samen organiseren zij onder meer activiteiten met als doel educatie, recreatie en participatie op het gebied van de natuur, milieu en duurzaamheid. De belangrijkste doelgroep hierbij is het basisonderwijs. Naast activiteiten zoals de bovengenoemde bodemdiertjeszoektocht, stelt het MEC ook lesmateriaal ter beschikking. Dit doet de stichting met behulp van vrijwilligers.

Een van die vrijwilligers is Caroline Hakkert. Zij vertelt wat ze zo mooi vindt aan het vrijwilliger zijn bij het MEC. ‘Door kinderen échte natuurervaringen te geven, hopen we ze een mooi moment te geven. Als je ergens om geeft dan ben je er ook voorzichtig mee.  Of wil je er voor zorgen. Zo zorgen we met elkaar voor de aarde. Dat is echte educatie voor mij.’

Een aantal basisschoolkinderen en hun ouders ging op pad in de Struintuin van het MEC. Die tuin is altijd open en daar kunnen kinderen spelen, ravotten in de modder en dus ook op zoek naar allerlei dieren. Met een vergrootglas en lepels in de aanslag doken zij de grond in. Lonneke Bakker en haar dochter deden ook mee en vertellen over hun ervaringen.

Over de auteur

Job Wierikx

Hoi, ik ben Job, geboren in Brabant in 1996 en journalist. Mijn interesses liggen in de richting van muziek, film, sport, de culinaire wereld en politiek. Naast SVJMedia schrijf ik en maak ik podcasts voor festivalwebsite Festileaks. Contactgegevens M: job.wierikx@student.hu.nl T: +31614602233

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *