Groot ambtenaren tekort Stichtse Vecht

Groot ambtenaren tekort Stichtse Vecht

Stichtse Vecht heeft een groot ambtenaren tekort. De gemeente heeft naar schatting tussen de 130 en 140 ambtenaren minder dan wat gemeentes met dezelfde omvang gemiddeld nodig hebben. De ambtenaren die er wel zijn, zijn hierdoor erg overwerkt en enkele lopen zelfs tegen een burn-out aan.

De gemeente Stichtse Vecht kampt al langere tijd met verschillende problemen binnen het bestuur. Een van de grootste problemen die zij nu hebben is het tekort komen van 130 tot 140 ambtenaren. Dit is gebleken uit een vergelijking met andere gemeentes. Inwoners van Stichtse Vecht merken dit vooral aan de handhaving binnen de gemeente. In Maarssenbroek kun je er al helemaal niet omheen. Inwoners zien het daar steeds rommeliger worden op straat, er ligt overal afval.

Volgens Sander Jonker, commissielid van Samen Stichtse Vecht, is het probleem ontstaan, doordat de gemeente al veel problemen heeft. ‘Hoe het komt effectief dat we nu dus tekorten hebben? Deze gemeente heeft heel veel problemen: uitvoering, bestuurlijk en ook financieel. Wij staan als gemeente er ook niet best voor in de ambtenaren wereld in Nederland’, vertelt Jonker in een interview.

Stichtse Vecht is nu ongeveer een jaar bezig met een reorganisatie binnen de gemeente. Hierbij willen ze de manier waarop de gemeente nu werkt gaan actualiseren. Zo kunnen ze buiten de normale taken van de ambtenaren ook gaan concentreren op nieuwe projecten, zoals het klimaat en toekomstig gerichte innovaties.

Binnen de gemeente Stichtse Vecht is er een ambtenarentekort. De gemeente komt een groot aantal ambtenaren tekort. Maar hoe heeft dit kunnen ontstaan? En hoe gaat dit opgelost worden? Om dit te weten te komen ging verslaggever Teun de Graaf in gesprek met Sander Jonker, Commissielid van Samen Stichtse Vecht en initiatiefnemer van bewoners Stichtse Vecht.

Over de auteur

Sheadon Gunput

Sheadon Gunput is een eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Sheadon zijn interesses liggen vooral bij entertainment en technologie. Zijn vrije tijd spendeert hij vooral aan gamen en basketbal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.