Grote Clubactie draagt bij aan nieuwe start LMHC

Grote Clubactie draagt bij aan nieuwe start LMHC

Vorig jaar deed de hockeyclub in Loenen voor het eerst mee met de lotenactie en dat was hard nodig door corona. Toen is er zo’n €1000 euro opgehaald en de club is er dit jaar weer klaar voor.

De Loenense mixed hockeyclub heeft net als alle andere sportverenigingen een zware tijd achter de rug door de coronacrisis. De velden waren lange tijd leeg en de inkomsten waren hierdoor beperkt. ‘De overheid helpt ons wel, maar daar redden we het niet mee,’ vertelt Laura, de secretaris van de LMHC.

Er zijn meerdere initiatieven om tijdens de coronacrisis toch extra inkomsten te verkrijgen. Zo zette de club in op haar jeugd. Er zijn 23 verenigingen die meedoen aan de grote clubactie, waaronder dus de LMHC. Dit is de tweede keer dat de jongere leden van de club op pad gaan met hun loten.

De kinderen hebben tot en met November om de loten te verkopen, dit is hard nodig. Het kost namelijk veel geld en inzet om te zorgen voor extra trainingsuren en competities. ‘Met deze actie willen we hiervoor geld inzamelen,’ aldus Laura.

Op de club is het toekomstperspectief nu veel beter geworden en de eerste wedstrijden zijn alweer begonnen. De meeste spelers vinden het fantastisch dat ze weer kunnen hockeyen. Ook zijn de kinderen weer blij dat ze mee kunnen doen met de lotenactie.

Onze verslaggever Nick van Nijburg is bij eerdergenoemde bestuurslid Laura langs geweest en vroeg haar om de situatie van de club te schetsen. Luister hier naar het complete verhaal.

https://soundcloud.com/nick-van-nijburg/nickvannijburg-lmhc-interview-mixdown/s-OPQRgP7xIPH

Over de auteur

Nick van Nijburg

Nick is een student journalistiek. Geboren op 18-11-1999 in Nederhorst den Berg. Hij zit in zijn eerste jaar op de Hogeschool van Utrecht. Zijn ambities liggen vooral binnen de sportjournalistiek. Ook heeft hij zelf een verleden in de topsport, als voormalig Nederlands kampioen wedstrijdzwemmen. Echter liggen alle routes voor hem nog open, hij is breed inzetbaar op alle facetten van de journalistiek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.