De CoronaCheck-app, dit betekent het voor de ouderen

De CoronaCheck-app, dit betekent het voor de ouderen

De CoronaCheck-app is vanaf zaterdag 25 september in de lucht. Deze moet worden gebruikt in de horeca, evenementen sector en de kunst- en cultuursector, zoals musea en exposities. Hierover is veel ophef omdat mensen vinden dat het de privacy schendt. Echter heeft niemand het echt over de ouderen die geen idee hebben hoe ze deze app kunnen gebruiken. 

Er zijn ongeveer een miljoen ouderen die zich geen raad weten met de app. Veel ouderen hebben namelijk geen smartphone, dat is vrij problematisch omdat de CoronaCheck-app alleen op een smartphone geïnstalleerd kan worden. En als ze wel een smartphone hebben, dan snappen ze meestal niet hoe deze werkt.

Onze verslaggever Wesley Koopman sprak met een inwoner van Breukelen, om te vragen wat zij van de CoronaCheck-app vond en of zij problemen had met het installeren van de app. Zij zei het volgende: “Ik vind het feit dat ik de app moet gebruiken prima, geen problemen mee. Alleen de installatie verliep niet echt soepel, ik vond het een ingewikkelde app.” Deze persoon vond het dus ook lastig om de app te installeren en hier lopen veel meer mensen tegen aan.

Daarom zijn er instanties die hulp aanbieden als de ouderen er niet uitkomen bij het installeren van deze app. Zoals het Stichtse Vecht computercafé in Breukelen. Zij helpen ouderen die er niet uitkomen bij het installeren van de app. Elke dinsdag van 14:00 tot 15:30 worden er mensen geholpen (die een afspraak hebben gemaakt) met de problemen die zij ervaren met het installeren van de CoronaCheck-app.

Over de auteur

Wesley Koopman

Wesley Koopman is tweedejaars student aan de school voor Journalistiek te Utrecht, ook is hij al een tijdje bezig bij Rick FM, waarbij hij programma's maakt over sport en entertainment. Zijn interesses liggen vooral bij de sport, politiek en evenementen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *