GroenLinks Stichtse Vecht reikt op de start van de Klimaatweek ‘Groen Lintje’ uit

GroenLinks Stichtse Vecht reikt op de start van de Klimaatweek ‘Groen Lintje’ uit

Onderweg naar een duurzame gemeente

GroenLinks Stichtse Vecht organiseert een klimaatbewust initiatief. Het initiatief heet ‘Groen Lintje 2021’ en zal 28 oktober bij de start van de Klimaatweek uitgereikt worden. GroenLinks Stichtse Vecht heeft het klimaat hoog op de agenda staan en daarom organiseren zij de verkiezing om het Groene Lintje. Het Groene Lintje is een verkiezing die mensen kunnen winnen wanneer zij zich inzetten voor een duurzaam en groen Stichtse Vecht.

Bestuurslid van GroenLinks Stichtse Vecht Piet Paul ziet dat het klimaat serieus genomen wordt binnen de gemeente. Volgens Piet Paul maakt binnen de gemeente Stichtse Vecht 70% zich zorgen over de klimaatcrisis. Ook ziet hij dat er aandacht aan geschonken wordt door de burgers zelf: ‘Er zit veel kracht en energie bij burgers zelf, die op eigen initiatief duurzame energie opwekken en bijvoorbeeld hun wijk verduurzamen, de leefomgeving schoon houden, werken aan moestuinen en voedselbossen, energiecoöperaties en andere initiatieven, de wijk socialer en duurzamer maken etc. Projecten en initiatieven, groot of klein, zijn belangrijk voor onze leefomgeving.’

Alleen maakt het bestuurslid zich wel zorgen over het beleid van de Gemeenteraad en de uitvoering van het college van Burgemeesters en Wethouders. Het beleid en de uitvoering van duurzame maatregelen lopen namelijk nog erg stroef volgens het bestuurslid. ‘We hopen dat daar met dit initiatief meer beweging in komt’, aldus Piet Paul.

De winnaar wordt gekozen op basis van wie het hoogste scoort op de vier belangrijkste criteria. De criteria zijn: Innovatief/vindingrijkheid, bijdrage aan duurzaamheid, bijdrage met sociale impact en verbreden draagvlak en tot slot de opschaalbaarheid. De persoon of het bedrijf die hier het hoogste op scoort, mag zich de winnaar van het Groene Lintje 2021 noemen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *