Gemeente verwijdert zwerffietsen in Maarssen

Gemeente verwijdert zwerffietsen in Maarssen

Twee weken geleden is de gemeente begonnen met een fietsenplan om de te lang geparkeerde fietsen te verwijderen. Hiervoor plakten zij stickers op fietsen die er al lange tijd staan. Vanaf 27 september, twee weken later, gaat de gemeente de resterende fietsen ook verwijderen en naar een loods brengen.

De fietsen die naar de loods worden gebracht, blijven daar 13 weken staan. De eigenaar van de fiets kan dan aanspraak maken en zijn of haar fiets komen ophalen tegen betaling van 35 euro. Daarna kunnen ‘’de fietsen opnieuw verkocht worden, aan goede doelen organisaties zoals het ANWB-fietsenplan worden gegeven of naar de sloop worden gebracht.’’ Zo meldt Bianca van Arnhem, werkende bij Kringloopwinkel de Sirkel. Een aantal van de fietsen worden ook hiernaar toegebracht.

Handhavers zijn twee weken terug begonnen met de stickers plakken op de fietsen bij het Bisonspoor. Deze eigenaren hadden toen nog tijd om hem weg te halen, maar nu gaan de handhavers ze verwijderen. 

Verslaggever Loes van ’t Hart ging langs bij het gemeentelijk depot, waar zij met Bianca van Arnhem sprak:

https://soundcloud.com/user-53312539/loes-van-t-hart-verwijdering-gestalde-ietsen/s-nY7nzdmt5pe?si=3c25e1827a944b6b8f57f2639b7eee54

Over de auteur

Teun de Graaf

Teun de Graaf is tweedejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Teun zijn interesses liggen bij literatuur, muziek en politiek. In zijn vrije tijd schrijft Teun poëzie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *