Het coronatoegangsbewijs binnen de horeca

Het coronatoegangsbewijs binnen de horeca

Vanaf 25 september is er in Nederland een coronatoegangsbewijs verplicht in horeca, (sport)evenementen of een kunst- of cultuurinstelling. Hierin staat je vaccinatie-, test- of herstelbewijs, dit gaat via een QR-code van de Corona-Checkapp. Dus niet gevaccineerd, positief getest of hersteld? Geen toegang.

Hierover zijn de meningen erg verdeeld. Zo is er, 27 september, in Utrecht een protest geweest omtrent de QR-codes. Verder zegt oud-minister Economische zaken Mona Keijzer dat “het genoeg is geweest” en “ niet is uit te leggen” over de nieuwe maatregel. Maar verder lijken restaurantbeheerders en horecamedewerkers niet ontevreden. Zo zegt Gelato Burano-medewerkster: “Het is super makkelijk, alleen even scannen. We hebben tot nu toe onze vaste klanten behouden.” Ouderen blijken volgens de Gelato Burano-medewerkster ook geen enkel probleem te hebben met de app en met de QR-code, maar is het volgens haar te vroeg in het proces om dit goed genoeg te beoordelen. 

Over de auteur

Sophie Olijve

Sophie Olijve is eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Sophie’s interesses liggen vooral bij cultuur, geschiedenis en geaardheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.