Veel activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Veel activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Eenzaamheid is nog steeds een probleem

Samen tegen Eenzaamheid Stichtse Vecht organiseert de Week van Ontmoeting waarbij activiteiten worden georganiseerd voor eenzame mensen. In Stichtse Vecht voelt namelijk 31 procent van de bevolking zich eenzaam. 

Van 30 september tot en met 7 oktober kunnen eenzame mensen samen jeu de boules spelen, rondvaren en dineren. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de eenzaamheid in Stichtse Vecht afneemt. Ondanks de goede bedoelingen, is het voor vele ouderen onmogelijk om hierbij te zijn. Dit komt vanwege fysiek- en contactproblemen. Terwijl de meeste eenzaamheid in Stichtse Vecht onder senioren valt, met maar liefst een percentage van 36 procent. Hierbij heeft corona ook een rol gespeeld. Vele ouderen konden vanwege corona niet naar buiten waardoor hun sociale en fysieke welzijn is verslechterd. 

Zoals in woonzorgcentrums. Daar moesten mensen in hun kamer blijven waardoor ze alleen maar eenzamer werden. Heel af en toe mochten er mensen komen en er was niks te doen. Verhoef woont in een woonzorgcentrum in Maarssen en verteld ‘Aan het werk gaat niet meer. Daar zit je een beetje voor de televisie.’ Maar ze hopen wel dat de Week tegen Eenzaamheid blijft. Want ze willen graag dat de mensen fysiek en sociaal sterk blijven en minder eenzaam worden.  

Eenzaamheid is vooral een groot probleem bij mensen die wat ouder zijn. Verslaggever Sheadon Gunput gaat in gesprek met mevrouw Verhoef (91). Zij woont in een verzorgingshuis in Maarssendorp. In dit interview vertelt zij vooral hoeveel last zij heeft van eenzaamheid en hoe dit probleem groter is geworden in de tijd van de coronapandemie: 

https://soundcloud.com/user-444378019-523902204/sheadon-gunput-week-tegen-eenzaamheid/s-YUkzptLY30W?si=29f8761e201b4494b009965d9d967fce

Over de auteur

Abel Aikema

Probeert van elke dag een boeiende dag te maken. Houdt van films, documentaires , nieuws en alles wat met beeld te maken heeft. Honger naar kennis. Dol op lekker eten, en zonder muziek geen leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.