Kwart van Utrechtse jongvolwassenen kampt met psychische klachten

Kwart van Utrechtse jongvolwassenen kampt met psychische klachten

GGD regio Utrecht heeft een gezondheidsrapport naar buiten gebracht waaruit blijkt dat een kwart van de jongvolwassenen uit de regio Utrecht psychische klachten heeft. Overigens blijkt tweederde van de ondervraagden, ondanks de coronacrisis, tevreden te zijn met hun psychische gezondheid.

Tweederde van de jongvolwassenen geeft aan de coronamaatregelen te accepteren en de helft zegt vaak afleiding op te zoeken. Ook blijkt dat de coronacrisis invloed heeft op de relatie met familie en vrienden. Een kwart van hen laat weten dat ze, door de pandemie, beter met huisgenoten om zijn leren gaan waarbij één op de vijf aangeeft een betere relatie te hebben gekregen met vrienden. Bij de andere helft van de jongvolwassenen is de relatie tussen vrienden verslechterd.

Voor het onderzoek zijn 4401 jongvolwassenen uit de regio Utrecht ondervraagd. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen vaker last van psychische klachten hebben integenstelling tot mannen. Ook Jongvolwassenen die nog bij hun ouders of verzorgers inwonen hebben minder vaak last van gezondheidsklachten en -problemen.

Michelle Schuit (24) woont in Kockengen en heeft ook last van psychische klachten. Verslaggever Rutger Stek ging bij haar langs om er over te praten.

https://soundcloud.com/rutger-stek/rutger-stek-interview-michelle-schuit/s-4nhMDjvMpJh?si=9aa44b61edaa41719be22f645153d7d9

Over de auteur

Lisa van Dorrestein

Lisa van Dorrestein is een gepassioneerd journalist en luistert graag naar verhalen van andere. Daarnaast is ze erg openminded en is ze altijd op zoek naar interessante verhalen die 'anders' of bijzonder zijn. Ook vind ze het leuk om veel nieuwe mensen te leren kennen en ontmoeten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *