Lokale Inclusie Agenda moet zorgen voor inclusieve samenleving

Lokale Inclusie Agenda moet zorgen voor inclusieve samenleving

De gemeente Stichtse Vecht heeft de Lokale Inclusie Agenda gepubliceerd. Concrete plannen voor activiteiten, voorlichtingen en voorzieningen zijn hierin vastgelegd. Het doel van de agenda is dat alle inwoners van Stichtse Vecht mee kunnen doen aan de samenleving.

De agenda werd op 21 september 2021 bekend gemaakt. De gemeente Stichtse Vecht wil hiermee bereiken dat inwoners die zich buitengesloten voelen ook deel kunnen nemen aan de samenleving. De punten in de agenda gaan over cultuur, onderwijs, zorg of sport. Verschillende organisaties en stichtingen die inclusiviteit moeten bevorderen worden genoemd.

Hoe groot het belang van de agenda is bleek uit een gesprek met regiocoördinator van Stichting Vier Het Leven Elles Linssen. Door middel van het organiseren van uitjes voor 65-plussers wil Stichting Vier Het Leven op een positieve manier de strijd aangaan met eenzaamheid. ‘Wie je ook bent of hoe oud je ook bent, de drang om uit te gaan blijft bestaan. Op latere leeftijd wordt dit steeds moeilijker door vrienden, familie en partners die wegvallen.’ De stichting heeft door het hele land bijna 2000 vrijwilligers die gekoppeld worden aan deelnemers die ze begeleiden naar een theatervoorstelling, film of concert.

Elles Linssen beschreef de stichting als één grote familie en geeft aan dat er echt een band ontstaat tussen vrijwilligers en de deelnemers. Het netwerk van de deelnemers wordt aanzienlijk vergroot. Organisaties zoals Stichting Vier Het Leven laten mensen zien dat ze erbij horen in de samenleving.

Elles Linssen vertelde dat er vaak een hechte band ontstaat tussen vrijwilligers en dat het netwerk van ouderen aanzienlijk vergroot wordt. Organisaties zoals Stichting Vier Het Leven laten mensen zien dat ze erbij horen in de samenleving. ‘We zijn één grote familie’.

Verslaggever Yael Muñoz ging in gesprek met Steve, medewerker van Join Us. Join Us is een organisatie die zich inzet voor eenzame jongeren.

https://soundcloud.com/user-664037370/join-us

Over de auteur

Esther Abels

Esther Abels is geboren op 2 mei 1994 in Enschede. Ze is momenteel eerstejaars student Journalistiek aan de Hogeschool in Utrecht en heeft de ambitie om de kant van misdaadjournalistiek op te gaan. Ze hoopt in de toekomst eigen documentaires te kunnen maken en boeken te kunnen schrijven. Naast Journalistiek zingt en acteert ze en schrijft ze eigen muziek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.