Rondleidingen in kasteel Loenersloot zijn weer herstart

Rondleidingen in kasteel Loenersloot zijn weer herstart

Door de coronacrisis waren de rondleidingen ruim een jaar niet mogelijk. De rondleidingen werden al even gegeven met maatregelen als de anderhalve meter afstand en een mondkapje. Sinds deze week mag het echter weer zonder beperkingen.

De rondleidingen in het kasteel kun je reserveren via de website van Utrecht Landschap, de stichting die het kasteel beheert. Een rondleiding duurt zo’n anderhalf à twee uur en gaat het hele kasteel door. Gedurende de rondleiding vertelt de gids begeleidende verhalen over personen uit het verleden en over de geschiedenis van het kasteel. Je bezoekt de kamers op de begane grond met aan de muur gespannen behang wat in zijn geheel beschildert is. Ook breng je tijdens de rondleiding een bezoek aan de donjon, de toren van het kasteel. Deze toren is tevens het oudste deel aangezien het afstamt uit de 12e eeuw. Tot slot breng je nog een bezoek aan de kelder van het kasteel.

Onze reporter heeft ook nog een audio rapportage gemaakt met Rien Derks gids van het kasteel. Fynn zijn eerste vraag was: hoe ze het vonden dat ze weer open mochten. https://soundcloud.com/user-441190661/fynn-van-maanen-kasteel-loenersloot/s-TVFK5zxELYw?si=9eb3052f2fcc485b9f108c18a06a36fb

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *