Kinderboerderij Otterspoor geeft gratis voorleesboekje voor recycleweek

Kinderboerderij Otterspoor geeft gratis voorleesboekje voor recycleweek

Kinderboerderij Otterspoor heeft in het kader van de nationale recycleweek een actie om meer te recyclen. Als je bij hen een recyclebaar apparaatje inlevert, krijg je er nu een voorleesboekje voor terug. Dit boekje gaat ook over recyclen.

Van 11 tot 17 oktober is het de nationale recycleweek. Deze week zijn er verschillende acties en initiatieven. Veel kinderboerderijen organiseren ook speciale activiteiten. Zo waren er op verschillende boerderijen al repair cafés: een café waar mensen bij elkaar komen om bijvoorbeeld elektronische spullen te repareren. Hier komt de actie van kinderboerderij Otterspoor bij.

‘Noem het maar op, het gaat van een koffiezetapparaat naar een broodrooster en laptops, je kunt het zo gek niet opnoemen of ze leveren het al in’, zegt Gerard Siks, eigenaar van de kinderboerderij. Heel fantastisch loopt de actie nog niet. Volgens Gerard weten kinderen vaak niet eens dat ze het boekje mee mogen nemen. De boekjes zijn te vinden bij de boerderij op de speeltafel voor de kinderen.

Verslaggever Loes van ’t Hart ging langs bij de kinderboerderij om een paar vragen te stellen aan de eigenaar: Gerard Siks. Luister hier naar het interview:

Over de auteur

Teun de Graaf

Teun de Graaf is eerstejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Teun zijn interesses liggen bij politiek en maatschappij. In zijn vrije tijd schrijft Teun poëzie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.