500 mensen veiliger naar lage Weide

500 mensen veiliger naar lage Weide

Foto: Abel Aikema

Parkmanagement Lage Weide heeft 500 fietslampjes uitgedeeld op de Muyskenweg, onderaan bij de Demkabrug. Zo willen werkgevers de werknemers stimuleren om met de fiets naar werk te gaan in plaats van met de auto. Met als doel dat er in 2025 vijfduizend mensen fietsend naar werk gaan die nu nog de auto gebruiken om naar Lage Weide te komen. 

Op Dinsdag 26 oktober stond Parkmanagement Lage Weide vanaf 6 uur ‘s ochtends gratis fietslampjes uit te delen aan mensen die over de Demkabrug gingen of ervan afkwamen. Niet alleen om mensen te stimuleren vaker met de fiets te gaan, maar ook voor hun veiligheid. Want naast het feit dat 31 oktober de wintertijd ingaat, wat betekent dat er donkere dagen aankomen, is de Demkabrug niet veilig zegt Richard Hartkamp: ‘Het groenonderhoud kan een stuk beter en het fietspad moet worden verbreed.’. 

Elke dag fietsen is beter voor je gezondheid, het milieu en je portemonnee. Maar dat betekent niet dat iedereen het doet. ‘Elke dag komt een klein deel van de medewerkers naar bedrijventerrein Lage Weide met de fiets. Terwijl de helft binnen de fietsafstand, wat 7,5 km is, woont.’ aldus Richard Hartkamp. Op bedrijventerrein Lage Weide en -De Wetering werken 25.000 mensen. Wat dus betekent dat ongeveer 12.500 binnen de fietsafstand woont.  

Parkmanagement Lage Weide heeft al vaker acties ondernomen om het gebied rond Lage Weide veiliger en aantrekkelijker te maken. Zoals het uitdelen van bellen en het zwerfafval opruimen. Bovendien doen ze dit niet alleen in Lage Weide, maar ook in Utrecht, Leidsche Rijn en Stichtse Vecht. Zo proberen ze nog meer medewerkers te stimuleren. 

Verslaggever Abel ging ‘s nachts op pad naar de Muyskenweg om daar een gesprek te hebben met Richard Hartkamp: 

Over de auteur

Abel Aikema

Probeert van elke dag een boeiende dag te maken. Houdt van films, documentaires , nieuws en alles wat met beeld te maken heeft. Honger naar kennis. Dol op lekker eten, en zonder muziek geen leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.