mARKtplaats braderie kerkencentrum De Ark

mARKtplaats braderie kerkencentrum De Ark

Kerkencentrum De Ark heeft een braderie georganiseerd genaamd ‘mARKtplaats’, een markt voor de verkoop van verschillende tweedehandsgoederen. Op deze markt zijn spullen en oliebollen verkocht om geld op te halen voor de kerk.

Voor de markt, gehouden op negenentwintig en dertig oktober, zijn spullen ingezameld die mensen zelf niet meer nodig hadden. Deze spullen komen deels van leegruimingen en verhuizingen, waar de kerk aan mee helpt. Vaak blijven daar spullen over die nog een nieuw leven kunnen krijgen. Deze spullen slaat de kerk op voor braderieën zoals de mARKtplaats. Daarnaast konden mensen op vijftien en tweeëntwintig oktober spullen inleveren bij de kerk, zo kon de voorraad spullen verder aangevuld worden. Het hergebruik van de spullen past bij De Ark de kerk streeft er naar een groene kerk te zijn.

De braderie is gebaseerd op het idee van de herfstmarkt, een markt die tot vier jaar geleden gehouden werd in De Ark. Deze markt had als doel geld op te halen voor het goede doel en een aanbouw van de kerk. Het geld wat met de mARKtplaats braderie is opgehaald gaat nu naar de kerk zelf. Dat er geen goed doel is gekozen om geld aan te doneren komt door Corona. Door het virus is de kerk veel inkomsten misgelopen en hoopt dit te compenseren door de mARKtplaats braderie.

In het onderstaande audiofragment wordt Mario van Dijk, de man achter de mARKtplaats, geïnterviewd over de totstandkoming van de braderie. En u komt ook te weten hoe het komt dat er in oktober oliebollen in te koop zijn in de kerk.

https://soundcloud.com/bram-braat-281715457/bram-braat-marktplaats/s-PruuiBgd11R?si=d61f2be885bb4479bf5eb339ec311ca8

Over de auteur

Bram Braat

Bram Braat (2002) is eerstejaars journalistiekstudent aan de Hogeschool Utrecht. Hiervoor heeft hij havo gedaan op de Vrijeschool in Zutphen. Hij maakt producties over de Stichtse Vecht voor de NOSV.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *