‘Artikel 12 procedure is zoiets als schuldhulpverlening, je moet het niet willen’

‘Artikel 12 procedure is zoiets als schuldhulpverlening, je moet het niet willen’

In de gemeenteraad vergadering van commissie Bestuur en Financiën waren veel partijen kritisch op de programmabegroting van 2022. Veel partijen zoals Samen Stichtse Vecht en de PVDA zien een grote uitdaging in de gemeentelijke herijking, een herverdeling van geld die gemeente krijgen. Samen Stichtse Vecht denkt zelfs dat een artikel 12 procedure nu de beste uitkomst is.

Dick Polman (Senior bestuursadviseur) denkt niet dat een artikel 12 procedure, die grote delen van autonomie uit handen geeft aan de provincie, gaat bijdragen aan de oplossing voor het begrotingstekort vanaf 2023. Hij vindt dit een te grote stap en denkt dat deze stap nog niet van toepassing is voor de gemeente Stichtse Vecht.

Daarom roept hij dit huidige college ook op om hun verantwoording te nemen en om alsnog met plannen te komen waarmee de volgende coalitie direct verder mee kan.

Anders zou het kunnen betekenen voor het volgende college dat het een uitdaging gaat worden om structurele financiële  aanpassing te doen, met de kans dat door het besluit van dit college om geen plannen klaar te leggen sommige bezuiniging helemaal niet doorgezet kunnen worden door het te late karakter hiervan.

Over de auteur

Rutger Stek

Rutger Stek is 21 jaar en komt van het VWO. Hij studeert nu journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht. Hij heeft de ambitie om na het voltooien van zijn studie correspondent in het Midden-Oosten te worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.