Week van het Landschap in Maarssenbroek

Week van het Landschap in Maarssenbroek

Wiea de Boer, Koos de Reus, Ed Hofstra en Trees van den Hoogen; vrijwilligers van Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek

Afgelopen week was het de Week van het Landschap. Organisaties in Nederland wilden deze week laten zien hoe mooi de natuur volgens hen is. Dit doen ze door diverse activiteiten zoals nieuwe wandel- en fietsroutes. Het doel van deze activiteiten is om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, naar buiten te brengen om zo de natuur te ervaren.

In heel Nederland kon je deze week deel uitmaken van diverse activiteiten zoals beverspotten, wilde paarden bekijken, Hunebedden bezoeken, nieuwe wandel- en fietsroutes ontdekken, etc. Via websites zoals inhetlandschap.nl en landschappen.nl was te vinden welke bezigheden er waren in uw buurt. 

Volgens Trees van den Hoogen, vrijwilliger van Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek, willen de vrijwilligers van het wijkpark zoveel mogelijk mensen naar buiten brengen en laten genieten van hun mooie park. Dit doen ze volgens van den Hoogen door activiteiten te bedenken zoals een Ontdekroute, waar kinderen meer te weten komen over bosdieren en kunnen spelen. ‘De Vlinder- Bessentuin, het Bijenveldje en alle nestkasten in het wijkpark, daar ben ik persoonlijk erg trots op’, dit zijn overige dingen waar de organisatie erg tevreden over is. Verslaggeefster Sophie Olijve heeft vrijwilligers, Wiea de Boer, Koos de Reus, Ed Hofstra en Trees van den Hoogen hierover gesproken: 

https://soundcloud.com/sophie-olijve/week-van-het-landschap?si=88800f37e4ae4dd4beef182d46a2bfba

Over de auteur

Sophie Olijve

Sophie Olijve is eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Sophie’s interesses liggen vooral bij cultuur, geschiedenis en geaardheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *