Schrijfworkshop ‘Ieder zijn vak’ tijdens Maand van de Geschiedenis

Schrijfworkshop ‘Ieder zijn vak’ tijdens Maand van de Geschiedenis

Eunice Bom en deelnemers tijdens de schrijfworkshop

Het is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema ‘Aan het werk’. Dinsdagavond 26 oktober werd de gratis schrijfworkshop ‘Ieder zijn vak’ gegeven in het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. De deelnemers werden hierbij begeleid door docent Eunice Bom om een verhaal te schrijven over hun eigen werkende leven of dat van hun ouders.

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen, met de hoofdlocatie in Breukelen, doet ook dit jaar weer mee met de Maand van de Geschiedenis. Dit keer met een schrijfworkshop waarvoor bewoners uit Stichtse Vecht zich gratis konden aanmelden. Door middel het opschrijven en vastleggen van verhalen wordt de geschiedenis van de streek en haar beroepen bewaard voor volgende generaties.

De 18e editie van de Maand van de Geschiedenis staat in het teken van het thema ‘Aan het werk’ en plaatst de betekenis van werk en arbeid in historisch perspectief. Zeven deelnemers werden door docente Eunice Bom, die mensen helpt om unieke levensverhalen op papier te zetten, aan het werk gezet tijdens de workshop. Door middel van korte opdrachten en een interactieve werkwijze kwamen de schrijvers tot hun verhaal en werd ‘De grote geschiedenis verbonden met ons kleine leven en de plek waar we wonen’, aldus Eunice.

Werknemer van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen, Suzanne Lekkerkerker, hoopt door middel van deze workshop mensen te stimuleren om zelf te gaan schrijven en de geschiedenis op papier te zetten. Eunice en Suzanne vertellen in gesprek met verslaggeefster Evi Schellens hoe de workshop verliep en over het belang van geschreven dagboeken.

https://soundcloud.com/evi-schellens/evi-schellens-schrijfworkshop-ieder-zijn-vak/s-NAzGOdRzlLs?si=0967719800a94dce9406ff68501b0b6d

Over de auteur

Evi Schellens

Evi Schellens studeert in haar eerste jaar op de School voor Journalistiek in Utrecht. Wat haar interesseert zijn maatschappelijke onderwerpen, muziek en poëzie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.