Kanagawa geeft beginnende underground rappers een platform

Kanagawa geeft beginnende underground rappers een platform

Kanagawa is opgezet door vier jongeren, Simon, Noah, Auke en Thijs, die allemaal geïnteresseerd zijn in het wereldje van hiphop. Kanagawa is een platform voor rappers die net beginnen of nog maar een klein bereik hebben. Ze houden underground rap sessies en dit allemaal vanuit een groot fort in Maarssen.

Op het eerste gezicht lijkt het allemaal vrij grimmig; een grote poort met daarachter slecht zicht op het fort omdat het zo donker is. De dikke muren van het fort laten weinig geluid door dus het is erg stil buiten. Bij de opening van de deur hoor je de vier jongens alles druk klaar zetten. Binnen is er een dominante geur die heel erg naar openhaard ruikt. Er staat een tafel met een pc met grote boxen daaromheen. Voor de tafel hangt een groot zwart doek met daarachter twee camera’s die gericht zijn op twee microfoons. Er schijnt een fel licht op de microfoons en twee paarse gekleurde lichten op de muur daarachter. De muren zijn oud en zien eruit als oude kasteel muren. Simon die de regie lijkt te hebben verteld bij binnenkomst dat ze hier geen geld mee verdienen, en dit puur voor de lol en de ervaring doen. Hij zegt dat ze dit zijn begonnen: ‘omdat er is niet echt een middelpunt is waar alle underground rap samenkomt’. ‘Het zijn vooral veel zelfstandige kleine artiesten’. In eerste instantie wilde ze een album maken met underground hiphop artiesten, maar door het kleine budget en het gebrek aan tijd zijn ze toch uitgekomen op een platform waar ze zogeheten sessies houden.

De sessie

Op de oprit schijnen de grote koplampen van een auto richting het fort. De rappers genaamd 6Tevn en BEAMZ stappen uit en lopen door de ingang naar binnen. Ze hebben weide artistieke kleding aan en zien er ook echt uit als artiesten. De producer van de rappers en twee dames zijn ook mee, er wordt luid gepraat en gedronken. Terwijl 6Tevn bezig is met een bivak over z’n hoofd te trekken. Overlegd BEAMZ met Simon over de sessie.

Na een tijdje verdwijnen beide artiesten achter het zwarte doek. Er valt een grote stilte in de kamer ‘3..2..1’ en ze beginnen met rappen. Je hoort de artiesten alleen maar rappen voor de rest is er geen beat te horen. Achter het zwarte doek is het stil niemand praat er wordt af en toe zacht gefluisterd door twee dames, maar de rest zit allemaal stil op hun telefoon of zijn aandachtig aan het luisteren. Nadat de eerste opname is geweest luisteren de artiesten op de koptelefoon naar de opname. De artiesten en Simon zijn het er mee eens dat het nog een keer moet. De tweede opname verliep goed en de net opgenomen sessie wordt nu in plaats van op de koptelefoons op de boksen afgespeeld. Er wordt geluisterd en iedereen is het ermee eens dat die goed is gegaan.

Via de link hieronder kun je luisteren naar de sfeerreportage van onze verslaggever Stefan Brugts, die een kijkje mocht nemen op de draaidag in het fort.

[embed]https://soundcloud.com/user-968748729/sfeerreportage-kanagawa/s-PzrBQjfKWXh?si=3998424f51614da3b00a0388763a14d1[/embed]

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.