Competitie wordt stilgelegd, FC Breukelen speelt wel oefenduel tegen SV Geinoord

Competitie wordt stilgelegd, FC Breukelen speelt wel oefenduel tegen SV Geinoord

Maandag 29 November heeft de KNVB besloten alle A-categorie competities per direct stil te leggen. Dit besluit kwam niet helemaal uit de lucht vallen,  het kabinet liet namelijk eerder weten een avond lockdown vanaf 17u in te voeren. Dit besluit maakt het trainen voor amateurclubs nagenoeg onmogelijk. Desalniettemin werd er afgelopen zaterdagmiddag wel een oefenduel gespeeld op de Broekdijk Oost 30. FC Breukelen ontving thuis op eigenveld tweedeklasser SV Geinoord.

Ondanks de maatregel dat er geen bezoekers aanwezig mochten zijn bij sportwedstrijden, zijn er toch plukjes supporters te zien rondom het veld en in de kantine. Op het hoofdveld is nog een jeugdwedstrijd bezig, het is wachten op het laatste fluitsignaal daar pas dan kunnen de spelers van FC Breukelen en SV Geinoord het veld betreden voor de warming-up. Het laatste fluitsignaal klinkt en de spelers van beide ploegen betreden het veld. Uit de speakers klinkt harde muziek die altijd wordt gedraaid tijdens het warmlopen. De keeper is ondertussen al ingeschoten en loopt richting de kleedkamer de spelers volgen snel. Terwijl de beide ploegen hun wedstrijd tenue aantrekken slaat het weer om en krijgen we een gigantische stortbui. Dit was ook voor de laatst overgebleven supporters die langs het veld stonden een reden om binnen in de kantine de wedstrijd te bekijken. FC Breukelen trainer Frans Schuitemaker zei na afloop van de wedstrijd dat hij de regen niet erg vond, ‘Dat maakt het veld een tandje sneller, en dat is niet nadelig voor ons denk ik’.

Keepers staan klaar, spelers staan klaar en de scheidrechter fluit voor het begin van de eerste helft. Een eerste helft waar al vroeg duidelijk is dat de thuisploeg de overhand heeft. SV Geinoord geeft geen hoge druk vooruit en dat betekent dat FC Breukelen vrijuit kan opbouwen vanuit achter. Dit resulteert in minuut 8 voor de eerste kans in de wedstrijd van de thuisploeg. Centrale verdediger Giorgio Molenbeek speelt middenvelder Jop van Geffen strak aan op de helft van de tegenstander, Jop draait open en geeft de bal aan de Linkervleugelaanvaller Mo die vervolgens gelijk de hoge voorzet geeft op spits Mike Versloot die maar rakelings voorlangs kopt, SV Geinoord ontsnapt aan een vroege achterstand. Enkele minuten later komt SV Geinoord gevaarlijk erdoorheen via de rechterkant, de bal valt tussen de doelman en de aanvaller er volgt een harde botsing. Beide spelers moeten het veld verlaten en tweede doelman Sem van Steenis komt tussen de palen bij de thuisploeg. De scheidrechter hervat de wedstrijd en SV Geinoord staat te slapen, lange bal vanuit achteruit naar de rechterkant, voorzet op spits Mike Versloot en nu is die wel doeltreffend! FC Breukelen komt in de 26ste minuut op een 1-0 voorsprong. 10 minuten later volgt er een identieke aanval van de thuisploeg, wederom een voorzet via rechts en nu is het niet spits Mike Versloot maar aanvallende middenvelder Milan van Nimwegen die kan afronden en de 2-0 op ze naam schrijft, dit is tevens ook de ruststand. ‘Voor rust waren we heer en meester.’ aldus Schuitemaker.

De spelers hebben genoten van de thee in de rust en komen weer het veld op voor de tweede helft. Het is inmiddels droog geworden en de supporters komen ook naar buiten voor het vervolg van de wedstijd. FC Breukelen komt erg sterk uit de kleedkamer en creëert direct kansen voor de 3-0 maar missen ze, en dan voel je het al aankomen. SV Geinoord Spits Daniel Kops (oud-FC Breukelen speler) krijgt een voorzet vanaf links en kopt de 2-1 binnen. Het is weer een wedstrijd. Maar FC Breukelen laat zich niet uit het veld slaan en toont veerkracht in de 55ste minuut komt rechtervleugelverdediger Levi van Riet door de verdediging SV Geinoord en levert een op maat gemeten voorzet af op Milan van Nimwegen die aanlegt voor ze 2de goal. 3-1 en bij SV Geinoord beginnen de koppies te hangen. In minuut 60 komen de eerste wissels aan de kant van de thuisploeg, middenvelder Jop van Geffen moet het veld verlaten en in zijn plaats komt verdediger Falco van Doorn. Ook Milan van Nimwegen de gevierde man met 2 goals moet het veld verlaten en voor hem in de plaats komt middenvelder Wessel van de Mark in het veld. Na de wissels krijgt SV Geinoord iets meer het initiatief  in handen, maar FC Breukelen blijft goed verdedigen. In de blessuretijd van de wedstrijd komt SV Geinoord nog één keer gevaarlijk door, FC Breukelen heeft een moment van concentratie verlies en voor ze het weten staat het ineens 3-2. Daniel Kops maakt ze 2de goal voor SV Geinoord. Direct na de goal fluit de scheidrechter voor het laatst, eindstand 3-2 voor FC Breukelen.

Na afloop werd SV Geinoord spits Daniel kops gevraagd hoe het was om tegen ze oude club te spelen. ‘ Het is altijd speciaal om tegen je oude club te spelen, heb bij FC Breukelen 7 seizoenen lang met veel plezier gespeeld, helaas waren mijn twee goals vandaag niet genoeg voor de overwinning.’

 

 

Over de auteur

Levi van Riet

Fanatieke journalist

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *