RET metrolijn A ingekort door personeelstekort

RET metrolijn A ingekort door personeelstekort

Metro Kralingse Zoom

Rotterdam – Metrolijn A van de RET wordt per 26 september ingekort. Deze zal niet meer tussen Binnenhof en Schiedam Centrum rijden, maar tussen Binnenhof en Kralingse Zoom. Reizigers zullen dus moeten overstappen op lijn B of C.

Dit betekent ook dat op zaterdagen alle metro’s volgens de vakantiedienstregeling zullen rijden. Metro’s zullen dan niet om de 10 minuten, maar om het kwartier rijden. Metrolijnen B, C, D en E zullen van maandag t/m vrijdag wel volgens de gewone dienstregeling rijden. Er is niet bekend hoelang deze maatregel van kracht zal zijn.

RET meldt dat deze keuze nodig was vanwege het personeelstekort. “We vinden het ontzettend vervelend om af te moeten schalen, dat is eigenlijk het laatste wat we willen. Maar we kijken naar waar zo min mogelijk mensen er last van hebben, en dat is op lijn A.”, vertelt Diana van Stijn, woordvoerder van de RET.

Er is een hoog personeelstekort omdat veel medewerkers tegen hun pensioen aanlopen. Nieuwe, jonge mensen zijn steeds moeilijker te vinden door de krapte op de arbeidsmarkt. Het duurt ook even voordat nieuw personeel aan de slag kan, omdat de RET ze zelf opleidt. “Het duurt dus een paar maanden voordat iemand het werkveld in kan.”, aldus Diana.

Er lopen veel campagnes om nieuw personeel aan te trekken, scholen worden uitgenodigd voor een rondleiding en medewerkers krijgen een extraatje als ze iemand binnenslepen. “We proberen echt aan alle touwtjes te trekken.”

Over de auteur

Carmen van de Brug

Mijn naam is Carmen van de Brug, ik ben 18 jaar en eerstejaarsstudent journalistiek. Ik ben geboren en getogen in Hellevoetsluis, maar sinds kort op kamers gegaan in Utrecht. Na het VWO was het tijd voor een nieuw avontuur. Ik ben vooral geïnteresseerd in de entertainmentindustrie, maar eigenlijk heb ik een brede interesse in het nieuws. Als klein kind schreef ik al kleine verhaaltjes en presenteerde graag voor de ouders op school. Ik ga hier dus nu mijn werk van maken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *