Burendag in de wijk Zevenkamp zorgt voor meer sociale cohesie en een veiliger gevoel

Burendag in de wijk Zevenkamp zorgt voor meer sociale cohesie en een veiliger gevoel

Foto gemaakt door Cathy van Essen

Een gezellige buurt en een veilig gevoel, dat is waar Burendag voor staat volgens het Oranjefonds. Nog nooit waren er zo veel aanmelding. Dit jaar hebben namelijk 8500 mensen zich aangemeld.

Rotterdam | Cathy van Essen | 23 september, 17:00

Burendag wordt al 17 jaar georganiseerd maar heeft sinds de corona pandemie nog nooit zo veel aanmeldingen gehad. “Burendag is een laagdrempelige manier om mensen bij elkaar te brengen. Als je elkaar kent is het gemakkelijker om op elkaar terug te vallen en het neemt een drempel weg” aldus Nerina Vilchez, woordvoerder van het Oranjefonds.

Ook in de wijk Zevenkamp te Rotterdam zijn er activiteiten gepland. Hierbij komt de buurt samen om te genieten van live muziek, hamburgers, koffie en om bij te kletsen met elkaar. “Als je je buren beter kent en weet wie iedereen is, zorgt dat voor een veilig gevoel” zegt Ed de Meijer, voorzitter van de bewonersvereniging.

In Zevenkamp klonken er veel positieve geluiden over de organisatie. “Burendag is gezellig met lekker eten, goede muziek en een kop koffie. Ook stap ik sneller op de buren af als mijn planten water nodig hebben tijdens de vakantie” zegt een buurtbewoner.

Ben je benieuwd hoe het er op zo’n burendag aan toe gaat? Pascal Kerpel ging op pad. Zijn audioreportage hoor je hier:

https://soundcloud.com/pascal-kerpel/burendag-rotterdam-2022

Over de auteur

Pascal Kerpel

Eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Woonachtig in de Hoeksche Waard. Ik ben in het dagelijks leven bezig met journalistiek, sociale media en radio maken. Op deze site zal ik mijn audio- en/of tekstproducties plaatsen. Veel lees en luister plezier.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *