Rotterdam kiest voor duurzame koffie

Rotterdam kiest voor duurzame koffie

Op de vierde dinsdag van September vieren wij in Nederland “Nationale koffiedag”. Een dag in het teken van duurzame koffie en omdat koffie mensen over de hele wereld verbind. Met deze week uitgelicht; de koffie van het Rotterdamse café Dudok. 

Deze week staat in het teken van koffie. De vierde dinsdag van september vieren wij “Nationale koffiedag”. Op 1 oktober vieren we jaarlijks “Internationale Dag van de Koffie”. De dag is bedoeld om ondernemers samen te brengen om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen. Dit omdat koffie mensen over de hele wereld verbind. Daarbij wordt er op “Nationale Koffiedag” aandacht gevraagd voor de positie van koffieboeren in ontwikkelingslanden. Ook wordt de productie van duurzame koffie bevorderd. Duurzame koffie wordt op een verantwoordelijke wijze geproduceerd. Bij dit proces wordt er rekening gehouden met mens en milieu. 

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders in de top vijf van grootste koffiedrinkers ter wereld staat. Ook in Rotterdam wordt door veel mensen koffie gedronken. In het Rotterdamse café Dudok komen mensen samen voor een kopje koffie. Er worden maar liefst 350 kopjes koffie per dag geschonken. De koffiebonen komen uit Antigua en zijn duurzaam. De vulkanische grond op het eiland is rijk aan mineralen en het klimaat is perfect voor het verbouwen van koffiebonen. De branderij ligt in Mijdrecht waar het afval en verpakkingen worden hergebruikt. De koffie is honderd procent gecertificeerd. 

Dudok is centraal geleden in het centrum van Rotterdam en een echt begrip binnen de stad. De grondleggers van Dudok wilden een zaak creëren zoals de de statige en grote cafés in Parijs. De lichte hoge ruimte voldeed precies aan de eisen. Het pand van Dudok is gerealiseerd door de Nederlandse architect Willem Marinus Dudok. Het café is vernoemd naar deze Architect. In Rotterdam genoeg aanbod voor een lekker en duurzaam “bakkie pleur”. 

Mijn collega Eva Hagens sprak met Denise Plugge, de manager van Dudok Patisserie op Rotterdam Centraal, over waarom Dudok koffie zo bekend en geliefd is onder de Rotterdammers. Met dank aan; Denise Plugge (manager Dudok Rotterdam Centraal) en Rocus Kunst (Eerste werknemer Dudok Rotterdam Centraal).

Over de auteur

Hanna van Spijk

Hallo! Mijn naam is Hanna. Ik woon met twee vriendinnen in het centrum van Rotterdam. Ik ben beginnend journalist en schrijf voor svjmedia. Mijn interesse voor culturen, mensen en de wereld om mij heen is groot. Ik houd enorm van reizen. De afgelopen jaren heb ik mooie reizen gemaakt naar Costa Rica, Vietnam en Indonesië. Dansen doe ik al mijn hele leven en ik houd van entertainen. Het vak journalistiek heeft mij altijd geïnteresseerd. Ik vind schrijven leuk en bovenal heb ik altijd heel veel vragen in mijn hoofd. Veel lees en luister plezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *