De oorlog tussen Israël en Hamas

De oorlog tussen Israël en Hamas

Foto: Gazastrook - Istockphoto

De beschietingen tussen Israël en Gaza gaan ook weer vandaag in alle hevigheid verder. Bijna een week na de aanval van Hamas op Israël wordt steeds meer duidelijk over de omvang van dit conflict. Veel jonge mensen vragen zich af waar de oorlog precies over gaat, hoe deze aanval vanuit Hamas heeft kunnen gebeuren en wat het doel van Israël is in deze oorlog.

Op 7 oktober lanceerde Hamas vanuit de Gazastrook één van de grootste aanvallen in jaren op Israël. Ondertussen is er een oorlog uitgebroken en lanceert Israël aanvallen op de Gazastrook. Het conflict kent een grote verdeeldheid en ook is er voor veel jongeren onduidelijk wat de oorsprong van dit conflict is. Wel is het duidelijk dat beide kanten zich vuil maken aan mensenrechtenschendingen en terreur.

Oscar Bergamin van het Grote Midden Oosten Platform heeft langere periodes op verschillende plekken in het Midden-Oosten gewoond. Aan de hand van de expertise van Oscar beantwoorden wij vragen zoals; hoe is het conflict ontstaan; wat is Israël van plan met hun nieuwe grondoffensief; en wat kunnen we de komende tijd verwachten binnen deze oorlog?

Over de auteur

Marnix Bootsma

Marnix Bootsma is een van nature nieuwsgierige journalist bij de SVJ en SVJ ONAIR. Marnix is creatief, sportief en fanatiek in alles wat hij doet. Thema's als kunst & cultuur vindt hij het meest interessant.