Baanbrekers: inzichten met behulp van tarot

Baanbrekers: inzichten met behulp van tarot

Een tarotdeck is een spiritueel kaartspel. Dit is alleen niet zomaar een pakje kaarten. Hierop staan namelijk symbolische afbeeldingen. Dit zijn verschillende soorten afbeeldingen, die ieder een hele andere betekenis hebben. Weinig kaarten binnen de tarot hebben een eenduidige betekenis. Dat betekent dat je de manier waarop je de kaart leest, je bepaalt dus eigenlijk zelf voor een deel wat de kaart betekent. Iedereen heeft een andere interpretatie. De kaarten kunnen iets triggeren in je onderbewustzijn, waarmee je dus eigenlijk je eigen vragen beantwoord, hierbij is je interpretatie dus wel van groot belang.

Bij het leggen van de tarotkaarten, wordt er vaak een gevoel of vermoeden versterkt. Het zou niet of nauwelijks voor een verrassende uitkomst zorgen. Een kaart zegt nooit wat je moet doen in het leven. Uiteindelijk is het je eigen verantwoordelijkheid welke keuzes je in het leven neemt, het is namelijk geen waarzeggerij en tarot kan geen toekomsten voorspellen. Wel helpen ze je om bepaalde inzichten te krijgen. Heel belangrijk is het dus om de legging van de kaarten niet als leidraad in je leven te nemen. Een tarot legging kan je zien als een hulpmiddel om met tarotkaarten als symboolkaarten, bepaalde inzichten te krijgen over allerlei aspecten in het dagelijkse leven. Je kan bijvoorbeeld inzichten krijgen over je liefdesleven, werk of over je bewustwording van je eigen ontwikkeling.

Op het eerste gezicht zijn deze tarotkaarten mysterieus en niet meteen te begrijpen, maar als je voor langere tijd naar deze kaarten kijkt. Zal je merken dat de symbolen die op de kaarten staan, symbolen hebben die voor thema´s en dilemma’s in het leven staan. De tarotkaart lezeres uit het mineralenwinkeltje, verteld dat eigenlijk iedereen tarotkaarten kan lezen. Het verschil is alleen of je het leggen alleen gebaseerd doet op kaarten of dat je het ook doet op basis van energieën van mensen. De inzichten die je hier krijgt kunnen je verder helpen op het levenspad

hieronder kan je de reportage luisteren over tarot.

Over de auteur

Noa van de Weerd

Noa van de Weerd is een 18-jarige student-journalist op de hogeschool Utrecht. Ze is geboren in Ede en woont in Amerongen. In 2022 heeft zij haar diploma gehaald op het christelijk lyceum in Veenendaal. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om met haar vriendinnen iets te doen en om te sporten in de sportschool. Ze kijkt er naar uit om bezig te zijn met de journalistiek!