Nieuwe bibliotheek in Alphen vervult behoefte aan studieruimtes

Nieuwe bibliotheek in Alphen vervult behoefte aan studieruimtes

Bibliotheek Rijn en Venen (foto: Lisette van de Woestijne)

De nieuwe bibliotheek in Alphen aan den Rijn zat kort geleden vol met studenten die geconcentreerd aan het studeren waren. Vanwege de nieuwe corona maatregelen kunnen er de komende tijd een stuk minder studenten zitten. Voor een lange tijd is er in Alphen een behoefte geweest aan studieruimtes. De nieuwe bibliotheek lijkt die behoefte te hebben vervuld.

Er zijn genoeg plekken verspreid over de hele bibliotheek waar kan worden gestudeerd. Omdat mensen nu moeten reserveren voor een bepaald tijdslot voordat ze naar binnen kunnen gaan, komen minder studenten naar de bibliotheek toe. Er is ook een gelimiteerd aantal mensen dat de bibliotheek kan bezoeken.

Het merendeel van de ondervraagde studenten bij de bibliotheek snapt wel waarom deze maatregelen zijn genomen, maar ze vinden het aan de andere kant ook jammer aangezien het nu lastiger is om een plek te krijgen om in het gebouw te studeren. Er zijn voor de rest in Alphen geen openbare studieruimtes. In het tijdelijke gebouw van de bibliotheek waren ook geen fatsoenlijke plekken om te studeren. De ondervraagde studenten merken ook dat het makkelijker is om in de bibliotheek te concentreren en merken dat ze daar meer werk doen dan thuis.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *