Zelfs draaiorgel en reuzenrad trekken weinig aandacht bij corona-proof evenement  

Zelfs draaiorgel en reuzenrad trekken weinig aandacht bij corona-proof evenement  

ZOETERWOUDE-RIJNDIJK— Meer nog het slechte weer dan de coronamaatregelen speelde het kleine feestje aan de Rijneke Boulevard afgelopen weekend parten. De opkomst viel tegen, ook al vonden de deelnemers zelf het best een succes. Orgeldraaier Fabian Krul ziet wel dat de belangstelling bij de tweede coronagolf inzakt. Voor de echte Leidenaren die een ritje in een kermisattractie hebben gemist was er toch nog een reuzenrad en een draaiorgel.

Het orgel zorgde voor een leuke muzikale sfeer.

Met een reuzenrad van achttien meter hoog met daarbij uitzicht over onder andere Alphen aan de Rijn en Leiden kon je het evenement niet missen. Ook was er een leuk orgel met daarbij leuke hits. Het orgel van Fabian Krul zorgde voor een gezellige sfeer ook al waren er maar weinig mensen aanwezig op zondag middag. Krul vond het een leuk evenement maar de regen was voor hem wel een teleurstelling, de orgeldraaier vond het ondanks de coronaregels een succes.

Het orgelbedrijf staat op verschillende locaties in het land, Zelfs in het buitenland zijn er orgels van hem te vinden.  De eerste drie maanden vanaf maart ging het best goed met zijn orgel bedrijf. In tegenstelling tot nu is het bedrijf ingekakt volgens Krul. Er is veel afstand tot elkaar en overal waar je kijkt zijn er mondkapjes te zien. De eigenaar van feestapparatuur heeft geen idee hoe het verder gaat dit jaar.

Het reuzenrad is een ideale attractie wat betreft corona

Een klein feestje zonder reuzenrad bestaat niet, daarom was er een reuzenrad van 18 meter hoog en duizenden lichten viel erg op. Het reuzenrad is niet te vergelijken met het reuzenrad van Leids ontzet maar toch voldoende om een prachtig uitzicht te ervaren.

Ook Ellen Harteveld vertelt aan het Leids dagblad ‘’ je moet toch een beetje reuring rond het winkelgebied houden’’. Verder vertelt ze dat er iedere maand iets georganiseerd wordt, de afgelopen maanden waren de evenementen alleen wat meer ingetogen.

Hopelijk is er bij het volgende evenement op de Rijneke boulevard beter weer aanwezig en kan het evenement meer bezoekers aantrekken. Het bedrijf van Fabian krul met zijn draaiorgels is al dertig jaar actief en is er de volgende keer hopelijk weer bij want een evenement zonder leuke muziek bestaat niet.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *