Mondkapjesvoorstel voor mensen met lage inkomens krijgt bijval  

Mondkapjesvoorstel voor mensen met lage inkomens krijgt bijval  

LEIDEN—Het voorstel van PvdA om mondkapjes te geven aan mensen met een laag inkomen, krijgt bijval van andere politieke partijen in de Leidse gemeenteraad. Openbare ruimten zoals supermarkten en apotheken moeten toegankelijk blijven voor iedereen, vindt de meerderheid van de raad.  

De kosten van mondkapjes kunnen hoog oplopen. Een gezin van vier personen kan al snel dertig euro per week kwijt zijn aan mondkapjes volgens de PvdA. Dit geld hebben ze niet en daarom komt de PvdA met dit voorstel. De mondkapjes worden dan via organisaties zoals de voedselbank onder de juiste personen verspreid.  

Het gaat hier om de gezondheid van mensen en de toegankelijk van de supermarkt of het stadskantoor’ motiveert Elwin Wolters (PvdA) op zijn initiatief. Hij is niet bang dat er geen misbruik kan worden gemaakt op de regeling.’ Het is belangrijker dat mensen boodschappen kunnen doen of de geboorte van hun kind kunnen aangeven dan dat wij ons nu gaan richten op mogelijk misbruik’.   

GroenLinks en D66 reageren enthousiast op het voorstel van de PvdA. Raadslid Emma van Bree (GroenLinks) zei namelijk Ja, zeker als mensen anders worden beperkt in bijvoorbeeld het kunnen doen van boodschappen en andere eerste levensbehoeften.  

De kosten voor dit project zijn nog niet helemaal rond gaf Wolters wanner tegen Sleutelstad. Het is wel bekend dat de gemeente ‘coronagelden’ ontvangen van de overheid. De kosten voor de mondkapjes kunnen uit die bedragen worden gehaald.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *