Icoon van de week: Barry Badpak

Icoon van de week: Barry Badpak

De iconen van deze week zijn de mannen van Barry Badpak. In 2011 braken zij door met hun eerste nummer. Het begon als een grap, maar inmiddels zijn ze al verschillende samenwerkingen aangegaan met onder andere Rubberen Henkie en DJ MauriceOok hebben ze een eigen musical, staan ze zo nu en dan op hun eigen stage op verschillende festivals en zijn ze natuurlijk niet weg te denken als act bij het Leids ontzet op drie oktoberDe vragen worden beantwoord door Wouter Vermeulen, één van de drie gasten van Barry badpak. 

Zijn jullie geboren en getogen in Leiden? 

“Tuurlijk zijn wij geboren en getogen in Leiden. Ken je dat niet horen aan onze prachtige rollende rrrrr? Haha, maar zonder dollen, twee van ons zijn inderdaad geboren en getogen in Leiden. De derde komt uit Amsterdam, maar hij is op hele jonge leeftijd ook naar deze buurt gekomen. Dus je kan wel stellen dat wij echte Leidenaren zijn.” 

Wat betekent Leiden voor jullie? 

Leiden is voor ons de mooiste stad van Nederland. Als wij na een avond optreden in een gehucht als bijvoorbeeld Noord-Brabant of Limburg in de auto zitten op de terugreis, zeggen we steevast tegen elkaar: ‘Zullen we gewoon weer lekker teruggaan naar het Leidse?’. Verder proberen we onze stad zoveel mogelijk te promoten als we ver het land in moeten en doen we heel veel leuke acties in en voor de stad. Dit is eigenlijk gewoon een open sollicitatie naar een Koninklijke-Erepenning van de gemeente, want die willen we stiekem heel graag. Dus, burgemeester Lenferink als u dit leest. We wachten rustig af. Zoveel betekent Leiden voor ons. 

Wat is jullie favoriete plek in Leiden? 

Ja dat is hetzelfde als Berry van Aerle vergelijken met Maradonna. Er zijn zoveel plekken in Leiden en elke plek is op zijn eigen manier uniek. Dus we kunnen onmogelijk kiezen uit een favoriete plek. 

Wat is jullie meest memorabele herinnering in Leiden? 

Pff, we hebben in de afgelopen negen (overigens bijna tien) jaar al zoveel meegemaakt in ons stadje. De eerste keer optreden op de Nieuwe Rijn, Leiden Ordinair, het grote feest wat we ieder jaar geven, iedere drie oktober is wel memorabel te noemen en eigenlijk nog zoveel meer. Gelukkig bestaan we volgend jaar tien jaar en komt er ook een documentaire over ons uit. Daarin zullen vast nog veel meer memorabele verhalen zitten die het benoemen waard zijn. 

Waar doen jullie het liefste een drankje in Leiden? 

Sinds het begin drinken wij onze biertjes in de Hut van Ome Henne. Dat is de plek waar Barry Badpak verzonnen en groot is geworden. Ons kantoor zit erboven en we hebben daar een eigen rekening die inmiddels alweer behoorlijk is opgelopen. 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *