Uitstel, geen afstel samenwerking Goudse Waag en Koeien en Kaas

Uitstel, geen afstel samenwerking Goudse Waag en Koeien en Kaas

De Goudse Waag (foto; Hermen Buurman)

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat de Goudse Waag in samenwerking met restaurant Koeien en Kaas een pop-up restaurant zou starten. Deze week zou het pop-up restaurant zijn deuren openen, maar helaas gooide de nieuwe coronamaatregelen roet in het eten. De opening van het pop-up restaurant in de Goudse Waag wordt dan wel uitgesteld, maar zal wanneer mogelijk zeker van start gaan.  

Rik Dijkgraaf, sinds april 2020 manager van de Goudse Waag, kwam met het idee voor een nieuwe beleving in het historische pand. De Goudse Waag stond onder de meeste Gouwenaren bekend als de kaaswinkel van Gouda en daar wilde Dijkgraaf verandering inbrengen. Dijkgraaf besloot om in samenwerking met Koeien en Kaas een pop-up restaurant te starten. “De Waag is veel meer dan een VVV-punt en een kaaswinkel. Het Proeflokaal, wat zich op de eerste en tweede verdieping van het pand bevindt, is de perfecte plek om te kunnen genieten van een Goudse kaasfondue of één van de andere mooie gerechten.” aldus Dijkgraaf.  

Begin augustus kwam Dijkgraaf met het idee voor het pop-up restaurant, hij zocht contact met het team van Koeien en Kaas en zo werd het idee werkelijkheid. Het restaurant Koeien en Kaas is onderdeel van de horecagroep Zalm bv. Jesca van Beek, sales en marketingmedewerker Zalm BV, is met Dijkgraaf de samenwerking aangegaan. “Het was weer een leuke, nieuwe uitdaging om aan te gaan en ik ben er tot de dag van vandaag erg enthousiast over” vertelt van Beek. De planning was om vandaag, 16 oktober, de deuren te openen. Helaas is dat door de nieuwe maatregelen niet mogelijk. “Het is niet anders, we wachten het gewoon af. Een ding is zeker en dat is dat uitstel geen afstel wordt” geeft Dijkgraaf aan.   

Het pop-up restaurant zal plek hebben voor twintig gasten. Hier kunnen de gasten gaan genieten van een samengesteld drie-gangen menu, maar er zal ook ruimte zijn voor de keus van de menukaart. Naast dat de Waag gebruikt wordt voor diner, zullen er ook proeverijen georganiseerd wordenWe zitten te denken aan een ‘kaas/bier tasting’  in samenwerking met Ton Vergeer, eigenaar Barbier Gouda.” verteld Dijkgraaf enthousiast.  Het proeflokaal in de Goudse Waag, zal wanneer mogelijk ook afgehuurd kunnen worden voor feesten en partijen.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *