Grootste coronateststraat van Nederland nu in Leiden 

Grootste coronateststraat van Nederland nu in Leiden 

Sinds maandag 12 oktober is er in Leiden een nieuwe corona-teststraat geopend. De grootste corona-teststraat van Nederland, met maar liefst twaalf ‘straten’. ´Of de wachttijden nu minder zijn, is niet duidelijk´, zegt Christa van de Bos communicatieadviseur GGD Hollands Midden.  Want vanwege de beperkte testcapaciteit in het land zijn er nog maar zeven straten open. 

De teststraat stond eerst in Leiderdorp, maar is sinds een paar dagen verhuisd naar Leiden. ´In Leiderdorp werd het te koud voor de medewerkers, alles werd in grote tenten gedaan totaal niet winterproof´, zegt Van de Bos. Er is in Leiden een testcapaciteit van 260 plekken per uur. ´De bedoeling is dat iedereen zich in het gebouw laat testen, die helemaal coronaproef is gemaakt´ aldus van de Bos. Alleen als je valide bent, kun je gebruik maken van de teststraat in de parkeergarage waarbij je de auto niet uit hoeft. 

Doordat de testcapaciteit in Leiderdorp een stuk kleiner was, worden er continu mensen opgeleid om ook te kunnen testen. Door de totale testcapaciteit van Nederland kan er in Leiden nog niet gebruik worden gemaakt van alle teststraten, momenteel zijn er zeven van de twaalf geopend.  ´Dat we nog niet volledig open kunnen is jammer, maar daar is niets aan te doen´ zegt van de Bos.  

De buren hebben na het opengaan van de teststraat in Leiden wel wat te melden. Volgens hen werden er een aantal fietsen van mensen die werden getest in hun stalling gezet in plaats van op het terrein van de testlocatie. Ook zaten er mensen na de test op de trap van bewoners te roken. ´Wij doen ons best om gezond te blijven en houden binnen het hele pand afstand van elkaar. Het zou fijn zijn als mensen die getest worden dat ook doen´ aldus de buren Xior student housing. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *