Diverse expositie voor meer acceptatie van LHBTI-ers

Diverse expositie voor meer acceptatie van LHBTI-ers

Werk van Dirk van der Vecht (foto, Lotte Hesseling)

Prachtige werken van verschillende kunstenaars zijn nu te zien in Galerie van Slagmaat. De expositie ‘Ik zie je!’ is in het kader van de Regenboogweek voor meer acceptatie LHBTI-ers. De expositie is samengesteld voor LHBTI-ers en hetero’s, kunstenaars komen deels uit Woerden en soms uit de LHBTI-gemeenschap 

In de oude wasserette van haar grootouders heeft Mariette van Slagmaat nu haar eigen galerie. Tijdens deze Regenboogweek verzorgt zij de expositie en een lezing ‘De mannen van Michelangelo’. Gelijk als je de ruimte binnenloopt, valt je de indrukwekkende fotomuur op, een van de kunstwerken uit de expositie. Voor je hangen portretten van 84 mannen. Margo de Wijk, kunstenaar van het werk, heeft er een tekst bij gezet; “Gewoon als alle andere, uniek als iedereen. Verder hangen er prachtige werken van Pablo Burgos GarcíaRoberto HelderFred Rosenhart en Robert Roozenbeek. Er hangen grote werken en hele kleine werken, bijvoorbeeld van Helder. Van hem zijn kleine werkjes te zien, piepkleine drukjes door te gutsen uit Hema gummenDaarnaast staat een heel groot werk, maar liefst zes meter van Burgos GarcíaDit werk is een door hem getekend dagboek van de tijd dat hij zijn man niet kon zien door de coronacrisis, eerst zestien en daarna nog eens negen weken.  

Het prachtige drieluik van Dirk van der Vecht is ook te zien in de galerie. Vrijheid is de inspiratie achter een van schilderijen uit het drieluik. Op de andere doeken staat een geisha en een gekleurde man. Zijn inspiratie heeft hij opgedaan tijdens zijn studie cultuurwetenschappen. ‘Die hebben mij bij de culturen en de kunstrichtingen van mensen door de eeuwen heen gebracht’. Dat zie je zeker terug in zijn kunstwerk.  

De indrukwekkende expositie die in het teken staat van ontmoetingen is te zien tot 6 november in Galerie van Slagmaat.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *